Parintii nu au fost niciodata casatoriti. Mama e pe punctul de a renunta la sederea in Spania, chiar daca asta inseamna ca va avea o situatie materiala foarte precara in tara.
Stiu ca acum incearca sa aduca fetele in Spania cu ajutorul Crucii Rosii, insa are nevoie de hotararile judecatoresti si as vrea sa stiu cum ar putea sa le solicite.
Spuneti ca a procedat gresit ca le-a lasat, insa ce alte sanse mai avea? Unde sa locuiasca? Cine o primea cu 2 copii? Cu ce sa plateasca chiria si cu ce sa le mai si creasca? Nu spun ca e buna situatia de acum, pentru ca eu vad periodic fetele si incerc sa le mai fac cate o bucurie, vad ca nu sunt fericite... insa nu pot sa nu consider alternativa cealalta... sa moara de foame pe undeva, si ele si mama lor, sa se chinuie cu nici 5 milioane sa plateasca o chirie si toate celelalte necesare unei vieti normale...
Si eu am judecat-o... Insa daca stai sa analizezi situatia, nu stiu ce as fi facut eu... Plus ca nici mama nu a avut prea mult noroc din acelais punct de vedere, insa asta e alta discutie...
Copiii nu au fost incredintati niciunuia dintre parinti, mama este cea care vrea custodia lor, tatal ar vrea ca lucrurile sa fie ca pana acum: el sa le fie tata cu numele. Mama a lasat fetele in grija unei, sa zicem, cunostinte, o femeie in varsta in care are baza, neavand in grija cui sa-i lase. Din rudele sale directe nu ar avea cine sa se ocupe de copii, iar ea nu are o locuinta in tara unde sa poata sta cu ei si nici nu are cui sa solicite ajutor e acest gen.
Situatia este, dupa cum vedeti, destul de complicata... Insa e foarte posibil sa se vada nevoita sa revina in tara, pentru ca procedurile sa poata lua fetele in Spania cu ea sunt foarte indelungate, iar fata cea mare trebuie sa inceapa scoala. In 3-4 luni cat au mai ramas nu stiu cate sanse exista sa reuseasca sa inchieie procesul.
Cat despre sacrificii, le face si le-a facut, dar cand "punga" iti e limitata, nu ai ce sa faci decat sa induri... ca plocoane nu face nimeni....
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Am luat legatura cu mama in cauza si i-am transmis toate aceste informatii.
Din pacate, nu a avut mult succes in gasirea unui avocat serios care sa ii reprezinte intr-adevar interesele, cu atat mai mult pentru ca ea nu este in tara si are si o situatie economica destul de precara si nu isi permite sa achite un onorariu foarte mare (aceasta utima doamna avocat a fot platita cu 10 milioane pentru apelul de la tribunalul Galati), acesta fiind si motivul pentru care nu ar vrea sa revina in tara si sa locuiasca aici cu minorele (una de 8 ani si una de 6), deoarece nu ar avea unde locui si i-ar fi extrem de dificil, daca nu imposibil, sa le intretina cu un salariu minim pe economie pe care l-ar obtine ea, neavand vreo calificare.
Nu am foarte multe cunostinte in domeniu, insa mie totusi mi se pare ca stradania ei este in zadar si ca Statul Roman nu ii va incredinta fetele sa plece cu ele din tara, desi aici nu poate sa le intretina, iar tatal nu colaboreaza in vreun fel, ba chiar o incurca, refuzand sa ii semneze documentele necesare pentru a putea pleca din tara, pe motiv ca nu ar mai putea vedea copiii (merita mentionat totusi ca in 3 ani si jumatate, de cand parintii sunt separati, le-a vizitat de 3 ori, ultima data acum aproape un an.....).
Stiu ca e o situatie complicata si ca o parere pertinenta nu poate fi data decat dupa o discutie mult mai ampla decat atat, insa are vreun rost sa mai spere? Fetita cea mare are 8 ani si nu este inca la scoala pentru ca nu ar fi avut cine sa se ocupe de ea (ele locuiesc cu o batrana, careia mama lor ii trimite bani lunar), iar situatia se tot prelungeste, insa copila trebuie data la scoala in aceasta toamna.... Sa se mai lupte aceasta mama pentru cauza ei sau sa revina in tara si sa traiasca cine-stie-pe-unde din cel mult 5 milioane cu 2 copii?
Am o intrebare referitoare la un caz de incredintare a doi minori. Nu sunt implicata direct, ci doar prietena cu mama lor, care lucreaza in Spania si doreste sa castige custodia pentru a putea emgira impreuna cu copiii, in timp ce tatal lor nici macar nu ii viziteaza.
Am cautat pe internet evolutia procesului, pentru ca nu stiam care era exact hotararea tribunalului Galati unde s-a facut apelul de catre mama si am gasit urmatoarele informatii:
05/11/2007 05.11.2007 - Amână pronunţarea la data de 9.11.2007 - 09.11.2007 - Amână pronunţarea la data de 12.11.2007 - 12.11.2007 - Admite apelul declarat de reclamanta Savin Mariana Nela împotriva s.c. 252/2007 a Judecătoriei Tg. Bujor, pe care o desfiinţează şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Admis apel
Instanta unde s-a judecat initial cazul este Judecatoria Tg. Bujor, unde am gasit urmatoarea informatie:
04/03/2008 În baza disp. art. 242 pct. 2 Cod procedură civilă dispune suspendarea cauzei pentru lipsa părţilor de la judecată. Cu recurs, Suspendat
Mama nu a stiut de acest nou termen de judecata si nici nu a pastrat legastura cu avocata care a reprezentat-o la apelul de la Tribunalul Galati.
Avand in vedere lipsa mea de cunostinte solide juridice, as dori sa aflu ce inseamna de fapt aceasta "suspendare a cauzei", in cat timp se poate face recursul si carei istante trebuie sa i se adreseze mama copiilor (ea este parata si acum are un domiciliu de flotant pe Bucuresti, desi ea locuieste in Spania, avand si documente care sa ateste un domicliu stabil acolo).
Va multumesc!