avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate Vladimir50003

Activitate Vladimir50003

Mulțumesc frumos pentru răspuns. Am cautat în lege însă nu am găsit nimic și nu sunt în cunoștință de cauza.
Contravenția săvârșită de cel care a condus autoturismul se moștenește la proprietar?
Mai precis, dacă eu nu declar și plătesc amenda de 625.5, moștenesc și depășirea vitezei astfel încât sa mi se suspende mie permisul?

latka a scris:

Plătiți doar 652.5 RON(jumătate din minimul amenzii) , dacă nu declarați nimic. Așteptați să vi se comunice PV cu această contravenție. Nu are ce recomandata sa va mai fie trimisa.

art 102, alin 1, pct 14 din OUG 195/2002 nu reprezinta portiță de ieșire în cazul necomunicarii?

Ioan Ciobanu a scris:

Unde-i lege , nu-i tocmeală
Sunteți obligat să comunicați poliției datele personale solicitate ale persoanei care a condus autoturismul în momentul săvârșirii contravenției.

@Ioan Ciobanu
Aveți dreptate, unde-i lege nu-i tocmeala, însă exista aceasta portiță :
Refuzul trimite la sanctiunea prevazuta de art 102, alin 1, pct 14 din OUG 195/2002.
Salut, Am primit acum 2 zile urmatoarea recomandata.

In conformitate cu prevederile art 39 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata si aprobata prin Legea nr 49/2006,
va solicitam sa ne comunicati in 5 zile identitatea persoanei care a condus auto CT-10-FLO, data si sa-i puneti in vedere sa se prezinte de urgenta la Politia Orasului Iasi.

In caz de refuz sau de necomunicare a datelor solicitate se va aplica sanctiunea prevazuta de art 102, alin 1, pct 14 din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice,
republicata si aprobata prin Legea nr 49/2006.

Un prieten a dat in aparatul radar cu 100 de km la ora si va ramane pieton .Intrucat sluba lui depinde de carnet, iar el conduce masina mea personala (PF) doresc sa nu comunic numele lui.

Stiu ca sunt incadrat la clasa 4 puncte amenda pentru aceasta fapta si voi fi sanctionat cu 9-20 pct amenda. Doresc sa intreb daca dupa plata amenzii voi mai fi sanctionat contraventional din nou si daca pot plati in 15 zile jumatate din amenda.

1-Daca sunt sanctionat cu 20pct x145 = 2900, pot plati conform legii nr. 203/2018 9pct x 145/2 =652,5 in cazul meu?
2-Dupa plata amenzii, mai pot primi o alta recomanda/instiintare tot pentru acest caz ?