avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate Em1337

Activitate Em1337

Buna, nu. Nu s-a făcut contract și nu s-a emis facturi pentru nimic. Ne-am înțeles verbal.
Salutare, este prima dată când postez aici deci îmi cer scuze pentru titlu, nu știam exact cum să formulez.

Haideți să vă ofer puțin context. Eu am 17 ani și lucrez în domeniul IT ca și programator, part time intr-o corpoartie. În timpul liber obișnuiesc câteodată să mai fac diferite proiecte pentru diferite persoane.

Acum ceva timp am fost contactat de un potențial client ce a dorit dezvoltarea unei aplicatii de mobil. După o analiză asupra cerințelor, am stabilit și un buget (500 euro) alături de un termen de livrare de 6-7 zile.

Clientul a făcut prima plată de 100 euro din 500 euro, iar eu m-am apucat de dezvoltare. Mai apoi, în ziua a 7-a i-am oferit dânsului 95% din aplicație terminată și am cerut să oprim colaborarea deoarece începea să aibe diferite cerințe ciudate ( Mi-a cerut să implementez diferite funcții în aplicație ce i-ar permite furtul de date și alte lucruri pe care le-am refuzat).

Deci până în acest punct i-am livrat clientului 90-95% din aplicație, pentru doar 100 euro din 500 euro pe care îi stabilisem inițial și am cerut să oprim colaborarea.

Ca și urmare m-am trezit mai apoi cu diferite postări despre mine pe diferite forumuri în care eram acuzat de țeapă ( Pentru că am refuzat să-i mai continui dezvoltarea). Așa că m-am oferit să-i ofer domnului cei 100 de euro înapoi pe data de 7-8 iunie ( Asta se-ntâmpla prin 20-25 mai), din spusele lui el a susținut că nu-și dorește banii înapoi ci că dorește să finalizez aplicația. Așa că situația a rămas așa, iar el între timp a căutat o altă persoană.

Ce mă pune pe gânduri în momentul de față este că respectivul mi-a trimis un mesaj pe 17 Iunie în care mi-a spus că mi-ar fi făcut o plângere penală la Secția 17 ( Eu nu sunt din București, sunt din alt Județ), pentru înșelăciune și sunt amenințat de el cu închisoare și alte lucruri.

La o căutare pe google a numelui lui am descoperit că el ar mai fi făcut asta în trecut, și foarte foarte multă lume îl acuză pe dânsul pe diferite forumuri de înșelăciune și diferite țepe.

În acest context, vă-ntreb ce ar trebui să fac eu dacă el într-adevar a făcut o plângere împotriva mea? Ce riscuri sunt, și ce ar trebui să fac eu?

Vă mulțumesc :)