Dacă sunt angajată la o firmă privată, pot sa îmi fac PFA pentru activitate de produse handmade/decoratiuni? 1.Ma afecteaza într-un fel anume sa le fac pe ambele in paralel?
2. Intr-un context mai concret : daca imi dau demisia ulterior de la angajator și rămân doar cu PFA-ul dupa o perioada de exemplu de 3-4 luni (eu reîntorcandu-ma din concediul de crestere a copilului intre timp) pot sa pierd stimulentul de inserție?
Va multumesc pentru răspunsuri.
Situația este in felul următor:
1. Am mers la angajatorul la care am lucrat inainte de a naște si de a intra în concediul de crestere a copilului, mi-a facut decizia de revenire la locul de muncă cu 22 iulie, astfel încât sa ma incadrez cu cele 60 de zile sa pot lua stimulent.
Între timp am gasit un alt loc de muncă la care ar trebui sa semnez cu 15 iulie (deci cu o saptamana inainte de decizia angajatorului1) și as vrea sa stiu ce am de facut daca vreau sa semnez cu angajatorul 2, care ar avea ca data de început 15 iulie. Angajatorul1 imi anulează decizia de revenire si depun si demisia?mai este cazul unui preaviz?
2.Mai este o problemă: soțul doreste sa stea el cu bebe cele 60 de zile, prin urmare si el a anunțat la locul de muncă faptul ca va intra în concediu cu fetița de pe 22 iulie și a pregătit dosarul, cererea de suspendare a contractului sau de munca. Prin urmare, daca eu incep mai nou cu 15 iulie ar trebui să își refacă și el cererea de suspendare a contractului de muncă la angajatorul sau tot cu 15iulie in loc de 22 iulie? Ar fi problema daca nu ar exista continuitate intre data la care ma întorc eu in câmpul muncii si data la care sotul ar ramane in locul meu in ccc (o săptămână diferența)?
Am pierde dreptul la stimulentul de inserție? Vă mulțumesc.