De acolo am primit acest raspuns."Până unul din voi,părinții nu lucreaza legal aici,in Romania nu veți putea cere alocație de la statul roman"..M-am.gandit sa apelez la asistenta socială, sau la protectia copilului ... trebuie sa existe o rezolvare,nu?
Buna ziua!Am o problemă legata de alocația celui mic.Am primit alocație de aici,din România pana la 11 luni .Apoi soțul a plecat in germania,a lucrat legal acolo si ne-a luat si pe noi(eu si copilul).La îndrumarea șefului de acolo,care vorbea română am făcut cerere si am inchis alocația de stat, im speranța ca vom beneficia acolo.Apoi lucrurile au devenit complicate l serviciul soțului meu si nu am mai putut rămâne acolo.Problema este că am depus cerere de redeschidere a alocație aici in țară(formularul european E41) dar nu am primit niciun raspuns.Doamnele de la ajps mi-au spus ca este imposibil sa o redeschid nelucrând niciun din noi aici.Ce as putea face?cum sa procedez sa o redeschid?(eu nu pot lucra deoarece nu am cu cine lasă copilul iar sotul lucreaza fără acte.Multumesc