avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei1443

Activitate Andrei1443

Răspuns la discuția AJOFM TELEORMAN
Salutare, multumesc ca mi-ai raspuns. Cand am fost la AJOFM si am intrebat daca pot sa-mi dau demisia de la actualul loc de munca si sa ma angajez in alta parte acestia mi-au spus ca nu se poate. Ce ar trebuii sa fac in aceasta situatie?

Cornel Vasile a scris:

Legea 76/2002
art. 76
(1) Angajații au obligația de a restitui integral sumele primite potrivit dispozițiilor art. 73^1, 74 și 75, în situația în care raporturile de muncă sau de serviciu încetează, într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă, în temeiul următoarelor prevederi:
a) art. 55 lit. b), art. 56 alin. (1) lit. f) și h), art. 61 lit. a) și b) și art. 81 din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
b) art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în situația în care încetarea este la inițiativa angajatului;
......

Art.81 - temeiul de drept ai incetarii c.i.m. prin demisie

Solutia ar fi concedierea si angajarea imediata ori în termen de 30 de zile, la un alt angajator,

Discuție AJOFM TELEORMAN
Salutare, am 19 ani, locuiesc in zimnicea si fac naveta in alexandria. M-am angajat in somaj, deschizand un dosar la ajofm cu bani de transport. Acum as vrea sa-mi dau demisia si sa ma angajez in alt loc de munca deoarece eu sunt folosit doar in favoarea angajatorului. Le-am spus celor de la ajofm zimnicea ca as vrea sa imi dau demisia si mi-au spus doar ca nu se poate. Caci trebuie sa stau un an la acel loc de munca sau dau toti banii pe care i-am primit inapoi. Eu luna aceasta am primit 1600 de lei, inventarul la munca a iesit minus 5000 de lei, cate 600 de lei de persoana, ture in plus pe care nu mi le-au trecut mie. Ce pot sa fac in aceasta situatie? As vrea sa schimb locul de munca dar sa pastrez si dosarul la ajofm.