avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate 1919

Activitate 1919

Conform principiului RELATIVITATII EFECTELOR CONTRACTULUI, acesta nu-si produce efecte decat intre partile contractante (vanzator - cumparator) cu unele exceptii, in care speta dumneavoastra nu se regaseste.
Nici o alta situatie intervenita ulterior, nu poate schimba actul incheiat.
Art. 35 (2), codul familiei prevede:
Nici unul dintre soti nu poate instraina sau greva imobile, terenuri sau constructii din comunitate decat cu consimtamantul expres al celuilalt sot. In privinta acestor acte avem nevoie de consimtamantul expres al sotilor. Mandatul tacit de reprezentare nu mai functioneaza.
Astfel, contractul de vanzare - cumparare nu putea fi incheiat fara acordul mamei, deci si ea stie despre instrainarea imobilelor, atata timp cat bunul a fost proprietate comuna.
1. FIIca cea mare nu mai are nici un drept, intrucat fiica cea mica a dobandit proprietatea prin una din modalitatile prevazute de codul civil si anume contractul de vanzare- cumparare;
2. Notarul bineinteles ca poate sa incheie un contract de vanzare - cumparare, astfel cum spuneti dumneavoastra, in cazul de fata, fara prezenta copiilor. Intereseaza numai persoana proprietarului, care prin acte isi dovedeste calitatea.