latka....... Poate ca exprimarea mea nu a fost chiar pe placul dumneavoastra , sau cea mai corecta dpdv al sensibilitatilor juridice ! Insa , in fapt incercam sa sustin toate cate le-ati spus aici . Cand am spus despre comisioane platite maxim atunci cand se transfera bani intre banci , nu am spus care comision . Rectific acum si spun , maxim comisionul solicitat de banca ce trimite catre banca asociatiei !!! :) Despre preluarea de catre nepoti a platilor de utilitati ce nu sunt gestionate prin asociatie...apoi care are asa nepoti de isprava , nu pot face acestia si platile catre banca asociatiei ? O sa gasiti multe firme de administrare ce deja utilizeaza de ani buni sisteme de plata prin paypoint , pe baza unui simplu cod de bare ce este unic fiecarui proprietar . Solutii exista , pana la chiar plati efectuate prin confirmarea unui simplu sms pe telefon sau intr-o aplicatie dedicata !!!! Sunt foarte intelegator din fire fata de cei ce nu isi pot avea de grija . Insa repet....toti gasim modalitati de a plati alte cheltuieli si servicii , asa ca nu e chiar sfarsit de lume sa trrecem la intretinerea platita altfel decat la casieria blocului ! Iar asta aduce si o reducere frumusica de cost al intretinerii , deoarece dispare jobul casierului . Asta nu tot in avantajul celor ce isi au greu grija de ei insisi este ? Doar o vorba mai zic latka ! Nu toti va contrazicem , mai suntem si unii care sustinem tot ce ati scris pe aici , dar daca nu o facem la fel de laborios ....incercati sa cititi si printre randuri.... Numai cu bine !!!!
si as mai spune ceva..... Legat de acele sesizari ce arata ca sunt multi pensionari la bloc si este musai sa existe casierie la asociatie , deoarece sunt batrani si bolnavi !!!! Dar cand se duc sa plateasca energia electrica, gazul unde sunt separatii , internet , tv , abonamente telefoane.....se insanatosesc asa in mod subit , sarmanii pensionari ptr care este musai sa existe la infinit casieria asociatiei ??? Eu cred ca ar fi trebuit interzise direct in lg 196 incasarea de bani prin casierie proprie. Plata la banca ca nu moare nimeni ptr un drum , cum nu moare nici mergand ptr celelalte plati de utilitati si servicii proprii !!!!! iar "domnii" administratori care se "lupta " cu indarjire...ptr casieriile lor.....de ce va place domnilor asa de mult sa va plimbati cu numerar pe drum , riscand sa fiti "atacati si praduiti" ??? Sau altele sunt interesele ???
fata de cele aratate mai sus...as vrea sa aduc in discutie un punct de vedere ce nu l-am vazut atins . Asociatia de proprietari gestioneaza fonduri banesti ce sunt in fapt ale proprietarilor din condominiu indiferent ca acestia sunt membri ai asociatiei sau nu . Fondurile respective sunt in general fond rulment , reparatii , penalitati , speciale si orice alt fond hotarat de catre AG . Aceste sume de bani conform legii sunt depozitate la o banca printr-un cont bancar . Sper ca toata lumea , pana la acest punct , va fi de acord ca asa este . Faptul ca unul din proprietari doreste sa depuna bani in contul asociatiei ar trebui sa fie privit de catre banca identic modului in care un client doreste sa isi depuna sume banesti in contul propriu !!! De ce ? Pentru ca de fapt chiar asa se intampla . Smecheriile astea prin care bancile trateaza asociatiile ca pe celelalte persoane juridice sunt "fortate" si doar aducatoare de profit bancilor . Dar total incorecte catre cei ce de fapt sunt si formeaza asociatiile , adica proprietarii. In opinia mea ar fi trebuit legiferat de mult si anume ca .... cel ce dovedeste domiciliu sau proprietatea intr-un condominiu ce face parte din respectiva asociatie sa nu plateasca nici-un comision ,atunci cand achita intretinerea direct in cont ,el fiind in mod automat proprietarul ( in forma asociata ) a acelor bani . Maxim doar atunci cand transfera bani de la alta banca catre banca asociatiei . Iar acele mult trambitate "delegari" sa fie facute , daca este nevoie , catre persoane ce nu au calitate de locatar / proprietar . Nici nu ar fi trebuit sa se ajunga vreodata sa se discute despre comisioane incasate de la proprietarii si locatarii din condominiul asociatiei . Iar daca s-a ajuns totusi ....asa cum demonstreaza practica bancara...apoi corect este doar acel punct de vedere prin care se arata ca orice comision bancar se suporta de catre persoana juridica el transferandu-se catre proprietari prin lista de plata ca si cheltuiala pe CPI .