avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Activitate ghiocel20

Activitate ghiocel20

Marius2904 a scris:

Buna ziua!
Sincer sa fiu nu prea am inteles ce vreti sa spuneti...dumneavoastra vreti sa aplicati pentru concediul pre si post natal sau doar pentru indemnizatie?

Doar pentru indemnizație. Dar nu sunt sigura ce ar trebui sa completeze angajatorul la secțiunea respectiva (anexa nr 2)
Buna, și eu doresc sa aplic pentru indemnizație CC și sper sa mi se totalizeze munca din străinătate cu cea din România. Întrebarea mea: exista o secțiune in anexa nr 2 numita “I. Referitor la îndeplinirea condițiilor de acordare a concediului și indemnizației...” Sa înțeleg ca și secțiunea asta trebuie sa fie completată de angajator ? Eu mi-am
Încheiat activitatiile profesionale In străinătate in urma cu câteva luni și încă nu am născut. Între timp m-am și angajat in România. Se pot omite acele detalii din moment ce nu se aplica ?

Cum ar putea știi angajatorul când se aproba concediul pentru creșterea copilului (una din întrebările din secțiunea respectiva) ? Mulțumesc.
Multumesc frumos. Apreciez promptitudinea. O ultima intrebare pentru linistea mea 'sufleteasca':) : Sa presupunem ca termin munca in strainatate luna aceasta (sfarsitul lui August) si incep activitatea profesionala cateva luni mai tarziu inainte de nasterea copilului, aceasta pauza nu ar crea nicio problema in a ma califica pentru CCC? Banuiesc ca nu, din moment ce conditia principala este sa ai muncite minim 12 luni din cele 24 luni anterioare nasterii copilului...
Am înțeles. Exista o perioada minima de activitate in tara pentru a se cumula cu celelalte luni din străinătate ?

Cornel Vasile a scris:

In 2009 era in vigoare o alta legislatie ...

Buna ziua, as aprecia daca cineva mi-ar putea raspunde la mesaj. Sunteti 100% sigur ca veniturile dintr-o tara din UE nu sunt luate in considerare pentru Concediu Crestere Copil decat daca as avea cel putin o luna in care sa realizez activitati profesionale in Romania?

Am citit pe website intr-o alta conversatie ca nu ar fi nevoie de activitati profesionale in tara pentru a te putea califica la CCC.

URL: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Multumesc anticipat.