avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate Maya44

Activitate Maya44

Răspuns la discuția Dezbatere de mostenire

Au trecut 2 ani de când unchiul a decedat. Iar mama nu poate veni în țară , in aceste conditii dorind să facă o declarație de renunțare la mostenire prin consulatul României. Este posibil ?

george-neagu a scris:

Trebuie sa fie prezenta mama la dezbaterea succesiunii. Mergeti la notar cu actele de proprietate ale bunurilor detinute de decedat, certificatul de deces, buletin, certificat de nastere si casatorie ale mamei si cereti informatii sau o sa primiti acasa in maxim sase luni de la deces invitatie de la notarul la care veti fi repartizat cu data la care sa se prezinte mama ca mostenitor pentru deschiderea succesiunii..

Buna ziua. Unchiul meu de pe mama a decedat si eu m-am ocupat de toate demersurile de înmormântare.Detin si certificatul de deces. El nu a fost niciodată căsătorit și nu avea copii. Singurele rude apropiate rămase sunt eu Si mama mea.
Mama este plecata de mai mulți ani in strainatate si nu are nici o pretentie asupra bunurilor rămase. Intrebarea mea este cum poate fi dezbătută în acest caz mostenirea, de ce acte am nevoie si cum trebuie să procedez întrucât nu am mai trecut printr-o situație asemănătoare.Deasemenea cat timp ar dura aceasta dezbatere.
Va multumesc.