avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate IonutFoc

Activitate IonutFoc

Mulțumesc frumos pentru răspuns. Ii voi spune sa caute si motivatia sau articol de lege, daca exista. Referitor la a doua parte, nu sunt medic dar cred ca problema cu boala contagioasa este valabila si daca e vorba doar de pacienții aflați medicul de familie. Oricand un pacient poate transmite o boala altuia. La fel si in cazul sălii de așteptare de la Urgente. Ma gândesc ca o astfel interpretare ar închide majoritatea clinicilor si chiar secțiile de Primire Urgente ale spitalelor.
In urma cu 2-3 saptamani, o cunostinta de a mea care detine un cabinet de pneumologie in aceeasi clinica cu un cabinet de medicina de familie, a primit controlul de la DSP. De fapt ambele cabinete au primit in aceeasi zi control si in urma proceselor verbale semnate de organele de control, totul a fost in ordine. Dupa o saptamana, unul din pacientii de la cabinetul de medicina de familie a reclamat la DSP faptul ca cele 2 cabinete ar avea sala comuna de asteptare si ca ar putea lua anumite boli (TBC). Mentionez ca e cabinet de pneumologie si nu penumoftiziologie, supectii de TBC putand fi consultati doar in spital. Imediat dupa reclamatie, a revenit corpul de control, adica fix aceleasi persoane care semnasera ca totul e in regula si au cerut ca in 2 saptamani, unul din cabinete sa isi schimbe programul, adica sa lucreze in contratura. Altfel, cabinetul de pneumologie va fi trebui inchis. Exista vreo reglementare care spune ca 2 cabinete medicale de profiluri diferite nu pot avea sala de asteptare comuna? Eu personal nu am gasit nimic. Ma gandesc ca inclusiv la cabinetul de medicina de familie se pot prezenta suspecti de TBC. Cum ar trebui actionat in acest caz, daca cererea celor de la DSP este fara temei?