Pe scurt, spuneti ca trebuie facut astfel:
- primesc o copie cu decizia juecatoreasca de repunere in functie pe care o aplic intocmindu-i Fise noi de SSM si SU, dar DOAR cu instruirea introductiv-generala deoarece nu am inca Fisa de aptitudine,
- îl trimit sa faca vizita medicala deoarece este expirata (cea în care este declarat INAPT),
1.) daca îl declară APT i se va face "instruirea la locul de munca" de catre conducatorul locului de munca
2.) daca îl declară APT CU RESTRICȚII, angajatorul îi caută un alt post în unitate adecvat restricțiilor impuse de medicul de medicina muncii (dacă este posibil)
3.) daca îl declară INAPT, angajatorul va putea invoca desfacerea contractului de munca pe motiv ca nu mai corespunde postului pe care era încadrat.
Așa văd eu punerea în aplicare a hotărârii instanței de judecată.
Este corect?
Buna ziua!
Lucrez la Serviciul de Ambulanta unde un coleg ambulantier a fost declarat INAPT de catre policlinica cu care avem incheiat un contract de servicii de medicina muncii. Ambulantierul a fost concediat deoarece era inapt. Dand in judecata angajatorul, el a castigat procesul datorita viciilor de procedura,iar instanta a hotarat REINCADRAREA lui. Serviciul RUNOS m-a anuntat verbal ca repectivul va veni in data de 3 aprilie la serviciu si va trebui sa-i fac instruirea - eu fiind responsabil SSM.
Nu stiu cum cum sa procedez legal in acesta situatie! Va trebui sa-i fac Fise de instruire noi (SSM si SU), sa atasez acolo si Fisa de aptitudine pe care nu o am...! In ce baza ii fac eu instruirea? Nu am niciun document oficial, doar vorbe!
Va multumesc anticipat!