avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate Anduzameduza

Activitate Anduzameduza

Multumesc pt raspuns. Dar care dintre medici?
Medicul specialist ortoped care a recomandat 10-14 zile repaus
Medicul de familie care mi-a dat 4 zile pt ca asa mi-a scris cel de la iml
Sau Medicul de la IML ?

POPA GHEORGHE a scris:

Numai medicul este in masura sa stabileasca numarul de zile de concediu medical cu respectarea legislatiei in vigoare. In functie de mersul mersul afectiunii, medicul poate prelungi concediul medical acordat initial.
Gasiti aici informatii legate de acordarea concediului medical: [ link extern ]

Buna ziua! In urma cu o saptamana am fost implicata intr-un accident rutier, un sofer nu s-a asigurat la iesire din parcare, eu coboram dintr-o alta masina si mi-a prins gamba intre cele 2 masini. Din fericire nu am avut fractura, la Urgente mi-au scris contuzie gamba si escoriatie. Medicul legist mi-a spus ca cu un asemenea diagnostic imi da certificat medico legal degeaba, totusi am primit cu specificatia 3-4 zile ingrijiri medicale. Continuand investigatiile la medicul specialist, diagnosticul final este ruptura musculara partiala si la muschiul din spate si la cel din fata, ceva leziuni ale tendoanelor si acumulare de lichid. Mi-a recomandat repaus 10-14 zile trimitandu-ma la medicul de familie sa imi dea concediu medical. Medicul de familie m-a trimis la IML pt prelungire certificat cu noul diagnostic si abia apoi sa imi dea concediu medical. Iar cei de la IML imi cer numarul de zile de concediu medical de la medic ca sa imi elibereze certificat.
Mergand inapoi la medicul de familie am primit 4 zile de concediu medical cat scria pe primul certificat eliberat de IML. (Asa ca paranteza, am avut colege care pt o raceala au primit 14 zile, iar eu cu ruptura musculara primesc 4 zile)
Cine in cazul acesta ar trebui sa stabileasca numarul de zile de concediu medical pe care eu ar trebui sa il primesc?