Buna seara,
Vreau sa cumpar un apartament de la dezvoltator, in bloc se fac ultimele finisaje in momentul de fata
Azi am primit draftul contractului, dar urmatorul alineat nu imi este clar:
Subscrisa vânzătoare, prin mandatară declarăm că ne-au fost aduse la cunoștință prevederile
art. 326 Noul Cod Penal și arătăm că bunul imobil descris mai sus, ce face obiectul prezentului act,
este proprietatea noastră, l-am dobândit așa cum a fost menționat mai sus, a rămas de la data
dobândirii și până în prezent în mod continuu și netulburat în stăpânirea noastră, nu a fost scos din
circuitul civil în temeiul vreunui act normativ, nu a fost adus ca aport în natură la capitalul social al nici
unei societăţi comerciale, nu l-am mai înstrăinat sub nici o formă nici unei persoane fizice sau juridice,
nu este închiriat nici unei persoane fizice și/sau juridice, nu formează obiectul nici unui litigiu
judecătoresc privind dreptul de proprietate, nu face obiectul nici unei acțiuni în revendicare, posesorii
sau al vreunei cereri formulate în temeiul legilor privind reconstituirea dreptului de proprietate (inclusiv
în temeiul Legii 10/2001), nu este supus procedurii de executare silită și nu este grevat de sarcini sau
servituți și de niciun drept de orice natură al unor terțe persoane, cu excepția notării declarației
autentice prin care titularul dreptului de proprietate asupra imobilului, se obligă să respecte drepturile
de uz și servitute care își produc efecte ope legis în favoarea E-Distribuție Muntenia SA și întabulării
dreptului de superficie cu titlu gratuit asupra întregului imobil, din care pe suprafața de 22,75 mp se va
edifica Capacitatea Energetică, pe o perioadă de 99 ani în favoarea E-Distribuție Muntenia SA, așa
cum rezultă și din extrasele de carte funciara pentru autentificare nr. xxxx, xxxxxx, xxxxx și xxxx
din 15.01.2024 emise de OCPI București, sector 4, și garantăm pe cumpărători conform art. 1695 si
art. 1707 Cod civil împotriva oricăror evicțiuni totale sau parțiale ale bunului imobil și împotriva viciilor
ascunse ale bunului vândut.
In mod special partea asta nu sunt sigura ca o inteleg si mai ales vreau sa ma asigur ca nu e nimic gresit
"cu excepția notării declarației
autentice prin care titularul dreptului de proprietate asupra imobilului, se obligă să respecte drepturile
de uz și servitute care își produc efecte ope legis în favoarea E-Distribuție Muntenia SA și întabulării
dreptului de superficie cu titlu gratuit asupra întregului imobil, din care pe suprafața de 22,75 mp se va
edifica Capacitatea Energetică, pe o perioadă de 99 ani în favoarea E-Distribuție Muntenia SA"
Ce vrea sa insemne asta? E normal sa scrie asta in contract?
Va multumesc anticipat nespus de mult,
Elisa