avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanaa_lucia

Activitate Ioanaa_lucia

Răspuns la discuția Titlu de proprietate

raluk0207 a scris:

Dvs nu detineti terenul nu niciun titlu. Nu aveti nici acte de proprietate, nici contract de inchiriere, nici de comodat, nici de superficie, nici de uzufruct, nici nimic.
Evident ca autorizatia de construire se va elibera pe numele mamei, ca proprietar al terenului.
Se procedeaza: va casatoriti, nu mai investiti intr-o casa care legal, nu va apartine, mama va doneaza terenul, devenind astfel proprietari, dupa care obtineti autorizatia de construire pe numele amandurora.

Mulțumesc mult pentru timpul acordată,cu o singura întrebare va mai deranjez:aseară domnul avocat a spus ca putem merge la notar sa încheiem un act in care sa stipulăm faptul ca eu și el suntem proprietarii casei,nu se poate face acest lucru având in vedere ca asupra terenului noi nu avem niciun act,nu?

Buna ziua !da ,de asta întrebam cum pot face sa fiu trecută in actele casei

Dar încă nu sunt terminate actele,noi încă nu am predat toate dosarele și toată documentația cu privire la construcția casei,având prieteni prin primărie,am construit fără ca autorizația sa fie iesita

Ioanaa_lucia a scris:

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Va trebui ca in PV de finalizare a constructiei sa fiti trecuti amandoi ca proprietari in cote egale.
E posibil ca daca autorizatia a fost pe numele mamei lui sa nu se mai poata.
In acest caz mergeti la notar toti trei si solicitati sa se incheie un act care sa arate ca acea casa este proprietatea voastra in cote egale iar terenul apartine mamei lui dumneavoastra ocupandu-l prin superficie.

Buna ziua !ce înseamnă ca eu îl ocup prin superficie?pentru ca eu contribui mai mult la realizarea acestei case decât prietenul meu.vreau sa fiu in acte pentru ca nu suntem căsătoriți ,casa se construiește pe terenul mamei lui....și nu se știe niciodata ce se poate intampla

Și încă ceva va rog mult,autorizația încă nu a ieșit ,putem vorbi la primărie pt autorizație sa fie pe numele meu și al lui Sau cum trebuie procedat?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Va trebui ca in PV de finalizare a constructiei sa fiti trecuti amandoi ca proprietari in cote egale.
E posibil ca daca autorizatia a fost pe numele mamei lui sa nu se mai poata.
In acest caz mergeti la notar toti trei si solicitati sa se incheie un act care sa arate ca acea casa este proprietatea voastra in cote egale iar terenul apartine mamei lui dumneavoastra ocupandu-l prin superficie.

Buna ziua !ce înseamnă ca eu îl ocup prin superficie?pentru ca eu contribui mai mult la realizarea acestei case decât prietenul meu.vreau sa fiu in acte pentru ca nu suntem căsătoriți ,casa se construiește pe terenul mamei lui....și nu se știe niciodata ce se poate intampla
Buna seara!eu și prietenul meu construim o casa împreuna.Aceasta casa este construită pe un teren care este pe numele mamei lui.Intrebarea mea este:ce proceduri trebuie sa urmam pentru a fi titulari amandoi pe aceasta casa?si a doua întrebare:casa se va înregistra și la primăria de care aparțin eu,sau doar la primăria din localitatea in care este construită casa?Multumesc!