avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate wonder_how

Activitate wonder_how

Răspuns la discuția oug 119/2007 sau og 5/2001
ba baieti (si fete) eu nu inteleg de unde deriva atata incompetenta ? vad pe unii ca isi dau cu parerea intr-o absoluta fantezie, neavand habar cu ce se mananca subiectul in discutie.
fiti ma atenti aici: OUG 119/2007, OUG nr. 5/2001 si -ca n-ati observat- art .720 ind 1 si urm din C.pr.civ. se prezinta ca fiind 3 proceduri facultative pentru creditorul unei creante comerciale !!! prima, consecinta a transpunerii Directivei nr. 2000/35/ CE+PE, este o procedura speciala, accelerata de recuperare a unor astfel de creante la care creditorul are interes sa recurga in primul rand. daca pierde in urma unei astfel de proceduri, va trece la -desigur- cea prevazuta de OUG nr. 5/2001, si daca nici asa nu reuseste va trece la cea prevazuta de dreptul comun (din Codul de procedura civila).
Evident, ca astfel de reglementari paralele nu sunt indicate -insa potrivit reglementarilor legale, situatia se prezinta asa cum v-am precizat mai sus-, motiv pt care s-ar dorii unificarea acestor dispozitii intr-una singura sau mai bine in actul normativ de drept comun: viitorul cod de procedura civila, actualmente aflat in dicutie publica, care, personal, ma indoiesc ca se va adopta in curand!

Vasile Coman, student, Drept, UBB Cluj-Napoca, an. III.

O zi buna!