avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel1309

Activitate Daniel1309

Vreau sa va mulțumesc pt răspunsuri și pt faptul ca a ți consumat câteva minute din cel mai prețios dar pe care l avem și anume timpul. Sunt în evidentele unui medic psihiatru și fac ședințe cu un psiholog. In ultimii doi ani pot spune ca s a ameliorat situația având perioade de abstinenta de 8 luni, 4luni iar 4 luni dar după fiecare perioada enumerat mai sus perioade de lupta cu mine însumi și cu impulsurile mele deprinse în 15 ani de dependenta am avut recaderi groaznice atât pt mine cât și pt cei din jurul meu. Ce vreau sa subliniez este faptul ca o persoana cu un diagnostic pus de un medic de specialitate are oricând acces la ceea ce ii alimentează boala și orice perioada de rătăcire îl arunca în același loc de unde a plecat. Pt binele social se încearcă a se aduna de pe străzi dealerii de droguri pt a nu alimenta un dependent de droguri. Pe același raționament eu mi as dori ca și cei care conștientizează ca au o problema cu jocurile de noroc sa fie protejati de stat. În tarile ceva mai civilizate fata de tara noastră astfel de programe funcționează și organizatorul îți permite oricând sa semnezi o hârtie de auto excludere pe o perioada de timp pe care tu o consideri beferica pt tine și din acel moment te poți da cu fundul de pământ ca nu vei mai fi primit pe perioada stabilita. La noi autoritatea națională pentru jocuri de noroc prevede o lista cu principii sociale care ar fi foarte benefica pt cei cu probleme dacă ar fi respectata... Dar nimeni nu se implica și din experienta nimeni nu respecta aceste principii. Sunt multe aspecte de discutat și când vorbim de cel puțin 1% din populația României dependenta de jocuri de noroc cred ca ar trebui luate urgent masuri. Uitați-vă în jurul dv și veti vedea câte săli exista. Funcționează pe baza oamenilor bolnavi... Mulți dintre ei habar nu au ca ar putea exista și o altfel de viata... Nimeni nu le deschide ochii nimeni nu i ajuta... Vedem din când în când pe la TV tineri care iau decizii ireversibile jucători care au comportamente anti sociale pt a și alimenta dependenta. Totul pt o mana mica de oameni reprezentata de organizatori cu acordul statului care încasează și el taxe din aceasta activitate. Statul ar încasa în continuare taxe dacă acei bani ar fi folosiți de oameni pt întreținerea familiilor și ar fi cheltuiți pt bunuri de consum. Dar toate aceste păreri sunt părerile subiective ale unui dependent care încearcă din răsputeri sa și schimbe viata și sa scape din acest cerc vicios.
Bună ziua, sufăr de o tulburare obsesiv compulsiv mai exact sunt dependent de jocuri de noroc. Probabil mulți vor arunca cu pietre și rezolvarea problemei le v a veni pe loc dar fiind în cauza va asigur ca nu este chiar asa ușor uneori părând imposibil sa ieși din acest cerc vicios.

Încerc de aproximativ 4 luni sa ma auto exclud din sala/sălile de joc pe care le frecventez fără a avea izbândă. Am vorbit cu personalul organizatorului de jocuri, am vorbit cu cei de la autoritatea națională pentru jocuri de noroc... toată lumea ridica din umeri.

Astăzi am vorbit la protecția consumatorului iar domnul de acolo mi a recomandat sa vorbesc cu un avocat și sa încerc pe cale judecătorească sa ma auto exclud. Credeți că aș avea izbândă? Îmi doresc nespus de mult sa mi îndrept comportamentul dar faptul ca porțile îmi sunt larg deschise și nu pot fi supravegheat 24/24 îmi lasă loc de recaderi și reveniri la vechile și proastele obiceiuri.

Pe site ul celor de la anjn am găsit niște principii sociale multe dintre ele fiind pentru protectia celor care au probleme în urma jocului dar nici ei și cu atât mai puțin organizatorii nu le iau în seama.
Orice sugestii sunt binevenite. Mulțumesc