avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana. F

Activitate Ioana. F

Răspuns la discuția Ctr întreținere mai complicat
În contract scrie ca trebuie sa plătesc utilitățile, sa asigur hrana, medicamente haine și înmormântarea. Nu scrie ca trebuie sa locuiesc cu ei. Buletinul îl am pe adresa respectiva, eu am stat și înainte la ei. Dar acum tot este pe mine, implicit și buletinul. Ideea este ca dacă îl întrețin de la distanță mă poate "săpa" în vreun fel dacă eu fac ceea ce scrie pe partea mea?

Am făcut un contract de întreținere cu unchiul și matusa mea, între timp matusa are dementa senila și noi am făcut un bebe care acum are 1 an si o luna. Matusa e periculoasa uneori, iar unchiul meu și a făcut curatela în care scrie ca el trebuie sa aibe grija de ea dar a menționat ca este ajutat de mine cu care are contract de întreținere. De asemenea unchiul meu și a făcut dosar de asistent personal pentru ea și pentru care primește bani. Eu plătesc tot în casa, absolut tot. El câștiga undeva la 6000 lei lunar și el gestionează pensiile lor și restul veniturilor. Problema e ca unchiul meu pleacă foarte des de acasă și o lasa pe mine care mai am grija și de bebe. Merge în City break uri, în alte tari lipsește și o săptămână cu cantonament la volei (fiind antrenor de volei la 75 ani). Am investit foarte mult în casă, la ultimul calcul eram undeva la 6000 de euro. Am renovat Baia am făcut o anume pentru ea ca să putem sa o spălăm în condițiile în care uneori nu e foarte mobila, bucătăria la fel, am renovat curtea ca să nu se mai împiedice în betoane și etc. Asa ca întrebarea mea este, care sunt opțiunile mele din următoarele
1. Cât mă obligă pe mine contractul să am grijă de ea în condițiile în care el are curatela în care scrie clar ca trebuie sa ii facă mâncare, sa se ocupe de igiena ei și etc și mai e și asistentul ei personal pentru care este plătit.
2. Pot sa îmi recuperez banii investiți? (am păstrat toate bonurile) și am și poze cu modificările aduse.
3. Eu locuiesc cu ei acum. Pot sa ma mut altundeva și sa ii îngrijesc de la distanță? Adică sa plăteasc în continuare cheltuielile sa le aduc mâncare la 2 zile și sa fac curat, dar sa nu mai locuiesc aici.
Sunt într-o situație groaznica, nu pot sa ma ocup și de bebe și de ea în același timp iar unchiul meu abuzează foarte mult de pe seama noastră. Nu mai suport situația curentă. Am fost la 2 avocați unul a spus ca pot sa îmi recuperez banii celalalt a zis ca nu. Eu pe cine cred? Situația ideală ar fi sa locuim în alta parte și sa ținem contractul în continuare dar vreau sa știu concret ce obligații am. Mulțumesc anticipat