avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate sabrol1

Activitate sabrol1

Am achiziționat un autovehicul inmatriculat si omologat in Ue pentru transport persoane cu dizabilitati. La RAR mi s-a cerut 1200 ron deoarece necesita omologare individuala din cauza menționată.
Pe site-ul RARom scrie clar: Omologarea individuală se efectuează pentru vehiculele rutiere prezentate la RAR şi care se găsesc într-una din următoarele situații:”
a) vehicule rutiere noi, fabricate, importate sau introduse în România, în număr de cel mult 10 bucăți de același tip, de către aceeași persoană juridică sau fizică. Sunt exceptate vehiculele noi pentru care se poate prezenta originalul certificatului de conformitate emis de către constructor.
b) vehicule rutiere utilizate, care nu au mai fost înmatriculate în România. Sunt exceptate vehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un stat membru al Uniunii Europene și a căror configurație nu diferă de aceea cuprinsă în documentul de înmatriculare.
De la RAR mi s-a spus sa depun o cerere la RAR București pentru lămurire…..va dați seama ce înseamnă asta…..
Cunoaște cineva legislația? S-a comis un abuz?
Mulțumesc