avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate Deea Denis

Activitate Deea Denis

Răspuns la discuția Indemnizație
Mulțumesc pentru răspuns

Cornel Vasile a scris:

Plata indemnizatiei va inceta.

Bună seara!
Îmi răspundeți, va rog, la ultima intrebare?
"Revin cu o întrebare legata de concediul pt creșterea copilului la soț:
Dacă depune el actele și se întoarce la servici cam după o lună sau mai puțin, se întrerupe indemnizația sau continua până face copilul 1 an?
Având în vedere că va lua salariu"
Mulțumesc anticipat

Cornel Vasile a scris:

1. sa aiba realizate venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

2) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;

3) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;

4) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.

Revin cu o întrebare legata de concediul pt creșterea copilului la soț:
Dacă depune el actele și se întoarce la servici cam după o lună sau mai puțin, se întrerupe indemnizația sau continua până face copilul 1 an?
Având în vedere că va lua salariu
Și care sunt aceste condiții care ar trebui să le îndeplinească tatăl?
Revin cu o întrebare legat de sarcină, în cazul meu:
Dacă ar fi vorba de bebe, soțul (tatăl) ar putea beneficia de indemnizație pt creșterea copilului?
Menționez că soțul este salariat
Eu în martie anul viitor trebuie să merg la comisia pentru experiza a muncii, de acolo se va hotărî dacă voi putea lucra program normal, acum aş putea 4 ore.
Dacă se hotărăște ca e gata cu pensia, aș putea beneficia de indemnizație chiar dacă câteva luni nu contribui?
Menționez ca momentan nu sunt însărcinată, dar aș vrea!
Discuție Indemnizație
Bună ziua!
Dacă eu sunt pensionară, grad 3, pensie 704lei, aș putea beneficia de indemnizație creștere copil?
Mulțumesc anticipat!