avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Activitate ynna

Activitate ynna

Răspuns la discuția succesiune
multumesc mult pt raspunsuri,
parca al doilea raspuns este mai aproape totusi de situatia creata
intr-adevar cei trei copii nu si-au exercitat dreptul de acceptare a succesiunii in tremen, fiind inlaturati de la mostenire, asa spune si notarul, in locul lor la culegerea mostenirii au venit cele 2 surori, care nu au certificate de mostenitori, insa din moment ce au locuit si au administrat imobilul sunt cosiderate ca acceptante tacit
se poate oare repune in termen aceasta succesiune? normal stiu ca se poate prelungi termenul cu cel mult 6 luni de la expirarea termenului legal de 6 luni, dar oare este posibil si dupa atata timp acest lucru?
Discuție succesiune
buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta:
in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ai defunctului si E,F - surori ale defunctului. imediat dupa deces E si F au fost cele care au locuit in imobilul respectiv, achitand impozite si alte taxe aferente, deci au acceptat tacit succesiunea. abia dupa 1 an si 7 luni dupa decesul tatalui B a facut o declaratie de acceptare tacita a succesiunii la un notar public.
problema este ca acea declaratie facuta la notar este tardiva celor 6 luni, deci dreptul de acceptare s-a prescris.
cum pot cei trei copii sa isi exercite dreptul de acceptare a succesiunii in acest caz?
Discuție studiu de caz
buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un studiu de caz pe tema "acceptarea succesiunii " (indiferent care ar fi ea : pura si simpla sau sub beneficiu de inventar)
multumesc anticipat !