avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate kgbreaker

Activitate kgbreaker

Fara suparare dar asa ceva doar la noi in Est se mai poate auzi... Locuiesc de 7 ani (90% din timp) in Marea Britanie. In aceasta perioada am avut peste 9 chirii diferite, care mai de care. Am avut vecini galagiosi, vecini care erau dealeri de droguri, tot tacamul (gloante pe strazi la 2 noaptea, etc.). Problema dvs este MINORA - aveti pereti subtiri.

Stiti ce fac proprietarii deranjati de zgomotele produse de vecini intr-o tara (mai) civilizata? Isi izoleaza fonic casa: peretii, tavanul, pardoseala - tot ce este necesar. Din proprie initiativa. Era si o vorba mai veche: "daca ramuri bat in geam, taie copacul sau muta-ti casa".

In cartierul campusului studentesc in care am stat in primul an numarul de decibeli masurati la 5 strazi distanta (acolo locuiam eu) in fiecare noapte depasea 50-60db. Legal ar trebui sa fie sub 35db masurat in apartamentul vecinului lor, nu la 1-2km distanta la mine in apartament. Oricum, nimeni nu cheama politia, toata lumea isi rezolva problemele simplu - izolare fonica / mutat sau suportat galagia - exista casti antifonice, casti cu "noise cancelling" (de ex Sony WH1000XM3 - cea mai buna alegere). Pe perioada chiriilor evident nu am modificat apartamentul, dar solutii exista, trebuiesc doar cautate.

De un an detin o proprietate, si eu ca si dvs am avut (si aici, inevitabil) probleme cu galagia produsa de vecini si animalele lor. Mi-am izolat fonic peretii care sunt comuni cu apartamentele respective iar acum stau linistit. Nu politie, nu reclamatii. De ce sa ii impun vecinului sa nu cante la chitara electrica daca asta este pasiunea lui? Eu sunt cel caruia nu ii convine zgomotul, deci EU sunt cel care trebuie sa isi rezolve problema, NU VECINUL!

-editare flame-