avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate EmanuelT

Activitate EmanuelT

Răspuns la discuția Calculare demisie
Am inteles. Va multumesc pentru raspuns si pentru rabdare .

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, va trebui sa restituiti acea suma.

Am.vazut si pe fluturas acum ca nu scrie ca mi-ar fi.tras impozit.
Deci sunt obligat sa restitui banii chiar daca nu e vina mea ?

Cornel Vasile a scris:

Nu mi se pare corect sa platiti dvs chiar daca ati incasat acei bani si legea prevede ca : Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.

Update : Am sunat la firma si mi s-a spus ca pe durata tuturor lunilor lucrate (din.cauza unei erori a lor in SAP ,programul lor de salarizare ) nu.mi s-a oprit impozit . Ciudat mi se pare ca de cand m-am angajat si 29.9.2018 si pana octombrie anul asta nu a observat nimeni ca nu mi s-a platit impozitul.

Cornel Vasile a scris:

Atunci reveniti cu mai multe detalii...

Nici eu nu am.mai.multe detalii ...o sa sun luni si o sa intreb la firma.

Cornel Vasile a scris:

Nu prea ne dati multe detalii ... de exemplu, ce reprezinta acel debit si cum s-aajuns la acesta ...

Eu nu ma prea pricep la astea ,cert e ca din salariul.brut mi se impozita aproape jumatate in fiecare luna .

Cornel Vasile a scris:

Vi s-a retinut impozit pe statul de plata ?

Update: Am luat legatura cu firma si "am descoperit anul acesta ca,din cauza unei regretabile erori in sistem ,nu s-a platit impozitul la stat.Am facut noi de la Preh reglarile cu statul,pentru ca erau urgente ,si acum Dvs trebuie sa restituiti banii catre companie"
Sunt obligat sa platesc?

Cornel Vasile a scris:

Raspunderea patrimoniala se poate angaja in termen de 3 ani de la data producerii pagubei.

In urma demisiei, spune ca am o datorie la firma .Ce nu inteleg e ca de ce a venit dupa 8 luni?

Cornel Vasile a scris:

Pentu ce recalculare? Dati-ne mai multe amănunte.

Buna Ziua
As avea o.intrebare daca se poate .
Anul trecut 2018 am lucrat in Romania pentru firma Preh am.lucrat din 29 septembrie 2018 pana in 15 februarie 2019 . Mi-am dat demisia cu preaviz totul in regula.
Ieri 23 octombrie 2019 mi-a venit o înștiințare cum ca as as avea de platit in urma unei recalculari 1600 de lei .
Este legal ?
Va multumesc!