avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate DANNY777

Activitate DANNY777

Multumesc. Tocmai de aceea am postat intrebarea pe acest site. Am studiat legea 196/2018 si nu am gasit nicaieri raspunsul la problema noastra. Prin raspunsul oferit, ma gandesc ca nici dumneavoastra nu stiti exact cum trebuie abordata situatia. Multumesc inca o data.
Va multunesc frumos pentru răspuns. Din păcate nici comitetul ramas și nici locatarii nu vor convoca o adunare generală pentru alegeri in următoarele 5 zile și nici președintele nu a fost descărcat de sarcini, deocamdată. Ce obligații are comitetul (format doar din 2 locatari) in situația aceasta și cum trebuie sa procedeze președintele a se descarca de sarcini și de accesul la conturile asociației in cazul in care nu se va lua nici o măsura de către comitet s-au locatari in următoarele 5 zile?
Multumesc încă o data.

Adrian Dimitriu a scris:

atentie la diftongi.
comitetul ramas trebuie sa convoace in 5 zile o adunare generala pentru alegeri. nu convoaca comitetul, convoaca locatarii.
fostul presedinte a fost descarcat de sarcini? nu se pleaca asa dintr-o functie, ca si cand ai fost maturator.
termenul e destul de scurt, deci ar trebui sa fie ok, cel mult se va sari peste un rand de plati.

In urma ultimei adunari generale a membriilor asociatiei, fostul presedinte a demisionat iar membrii au refuzat sa aleaga un nou presedinte si/sau comitet executiv. Comitetul executiv existent este format din 2 membrii. Ce prevede legea ca fostul presedinte sa faca cu privire la semnatura lui pe conturile bancare ale asociatiei dupa demisie si cui ii revine responsabilitatea sa achite datoriile asociatiei (facturi electrice) in cazul in care administratorul nu are acces la cont? De asemenea cine va trebui sa preia actele asociatiei de la fostul presedinte? Multumesc.
Buna ziua
Am efectuat un transport pentru o casa de expeditii unde la locul descarcarii o parte din marfa (bere la pixa/doza) a fost refuzata de depozit precum ar fi necomercializabila. Este vorba de cateva baxuri din care 5% din doze au fost avariate in timpul transportului. Casa de expeditie a fost infomata de indata ce s-a facut constatarea marfii de catre depozit (poze, mesaje scrise, etc) si au decis sa lase marfa avariata in custodia depositului, cu toate ca acesta a insistat ca soferul sa preia aceasta marfa. Acum, dupa 45 zile de la data transportului, casa de expeditii ne factureaza pretul intreg al marfii pe care au refuzat sa ne lase sa o incarcam si sa o preluam noi.
Intrebarea noastra este, suntem noi responsabili de a plati aceasta factura, fara a beneficia de aceasta marfa, care ne-a fost oferita de depozit si pe care o puteam prelua la momentul transportului,s-au casa de expeditii va fi cea care va trebui sa suporte aceasta cheltuiala?
Va multumim.
Deci sa inteleg ca daca scara X ar forma o asociatie separata de celelalte 2 scari, atunci doar scara X va beneficia de chiria incasata? Dar suma incasata pana la data cand scara X se separa printr-o alta asociatie de celelalte 2 scari, cui ii revine? Trebuie impartita in parti egale celor 3 scari? Multumesc frumos.
De fapt contractul de locatiune este incheiat de catre asociatie pe scara X, explicit. In baza acestuia doar locatorii scarii X au semnat acest contract.
Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari (bloc cu 3 scari) care avem un contract de locatiune pentru antene 3G care sunt instalate pe o singura scara. Imi puteti spune, va rog, daca tot blocul trebuie sa beneficieze de chiria platita de locatar, s-au doar scara pe care sunt montate antenele?
Va multumesc