avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta1234444

Activitate Nicoleta1234444

Răspuns la discuția Furt calificat
Si in astfel de cazuri care ar fi pedepsele?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

In certificatul de cazier judiciar pe care il scot cei de la politie, fapta veche apare.
Politia se sesizeaza din oficiu sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, chiar daca nu este depusa plangere penala de persoana vatamata.

Si asta înseamnă să nu mai fie sunata deloc daca se suspendeaza?

Ionut.ion a scris:

Este posibil nici sa nu înceapă urmărirea penală.
Sau sa se suspende, înceteze...

Si in cazul in care nu s-a facut plângere?

Ionut.ion a scris:

Se poate impaca cu partea vatamata si scapa nepedepsita, nu stiu, nu am de unde sa stiu ce decide procurorul...

Si care ar fi cea mai posibilă?

Ionut.ion a scris:

Se poate termina in N moduri- Neinceperea Urmarri Penale, Inchisoare cu suspendare si munca in folosul comunitati, Inchisoare cu incarcerare in penitenciar, amenda, etc.
Gasiti mai multe detalii mai jos.
[ link extern ]

Si daca nu va apela la avocat si va ramane asa ce se va întâmpla? Ideea este ca la poliție i s a spus că nu sunt antecedente in cazier si sa astepte sa fie sunata . Se poate termina pur și simplu cu o amendă?

Ionut.ion a scris:

Exista, tocmai de accea am si spus sa apeleze la avocat, pentru a le maximiliza.

Deci sanse de remedirere si de scăpare doar cu dosar penal nu exista?

Ionut.ion a scris:

Daca v-a fi acuzata de furt si proprietarii, cei de unde a furat, mentin plangerea, este posibil sa fie si condamnata, sa ajunga la inchisooare.
Cel mai bine ar fi sa caute un avocat.

V-am răspuns mai jos . Mulțumesc

CABINET DE AVOCAT DRAGOS BARNEA MADALIN a scris:

A prins gustul furatului,....prietena Dumneavoastra. Situatia se poate incheia chiar si cu o condamnare...depinde.

Ideea este ca acea faptă nu apare in cazier in prezent si polițiștii i au explicat cum ca vor sa o faca suspecta ,nu a înțeles despre ce este vorba si la rândul meu nu am inteles nici eu foarte bine deoarece era speriată si nu putea vorbi coeerent. Care sunt urmările in toate cazurile? Mulțumesc frumos
Buna ziua, am o intrebare . Prietena mea are vârsta de 20 de ani, la 16 ani a mai avut un contact cu legea , furand produse cosmetice dar atunci cazul s-a stins cu niste cheltuieli juridiciare in valoare de 100 de ron dupa o înfățișare la judecata. Acum , a fost prinsă cu un furt de haine in valoare de 170 de lei , unde a fost condusă la secția de poliție , amprentata si interogata. Vechea faptă am inteles ca nu apare in cazier ,însă am văzut o pe internet la dosarele judecătoriei. Este foarte speriată, si nu stie cum se va stinge situația în sine. Orice sfat ar fi de folos . Prejudiciul practic nu exista , pentru ca bunurile au fost returnate pe loc. Cum credeți că se poate încheia această situație ? Vă mulțumesc frumos.