Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie pentru care as dori sfatul unor persoane avizate.
In 2018 am achizitionat un imobil la executare silita. Executorul nu a putut intabula definitiv imobilul pe numele meu, deoarece executatul a deschis 3 actiuni in instanta, iar doua dintre ele au fost inscrise si in cartea funciara, astfel ca intabularea a ramas provizorie pana la solutionarea proceselor pe rol. Mentionez ca executarea era veche, 2013, si s-a desfasurat pe vechiul cod de procedura.
Cele 3 actiuni deschise de executat (petent) sunt:
1. contestatie PV licitatie- pierdut de petent definitiv ca nefondat
2. Contestatie executare silita - pierdut definitiv de petent ca nefondat pe motiv de tardivitate;
3. Contestatie act adjudecare-suspendat de judecator in prima instanta conform art. 413 NCPC, adica pana se solutioneaza contestatia la executare.
Cele 2 actiuni care au fost scrise in CF sunt ultimele doua, adica cea "castigata" de catre mine si cea suspendata, 2, respectiv 3.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac in continuare pentru a iesi din situatia aceasta care dureaza de peste 2 ani?
Dupa ce s-a terminat contestatia la executare (actiunea 2), eu am zis sa facem cerere de repunere pe rol pentru actiunea 3, dar avocatul a zis ca nu e treaba noastra, ca e mai bine sa o lasam asa.
Executorul in schimb, zice ca nu are cum sa definitiveze intabularea, deoarece in cartea funciara este inscrisa si actiunea 3, contestatie act adjudecare, iar de la cadastru nu ii accepta inscrierea pana nu se solutioneaza si acest proces.
Am sunat la registratura la judecatorie, le-am zis care este situatia, iar o doamna grefier imi spune ca repunerea pe rol nu o poate cere decat petentul, iar daca el nu o face in termen de 6 luni, atunci judecatorul poate clasa cauza din oficiu. (Eu, impreuna cu banca care a scos la licitatie, avem calitatea de intimati in toate cele 3 procese);
As dori mult sa aflu si parerea altor persoane avizate pentru situatia in care ma aflu si ce solutie este mai buna.. Chiar nu stiu ce sa fac. Au trecut deja 3 luni de la pronuntarea definitiva in contestatia la executare, iar eu nu stiu cum sa procedez. As astepta cele 6 luni (se implinesc la inceputul lunii mai), daca as sti sigur ca se termina si pot intabula, dar ma gandesc sa nu ceara petentul repunerea pe rol la termenul maxim si sa se mai prelugeasca o vara. Deja imobilul se degradeaza pe zi ce trece, iar pretul platit a fost unul corect(nu ma ocup cu achizitii de chiftele sau alte prostii) la timpul acela.
se poate sa fii pfa si pensionar anticipat in acelasi timp.
astept un raspuns urgent, deoarece pe un forum de pfa mi s-a spus ca da, dar sa nu depasesti 8000 de lei pe an venit, dar cand am sunat la casa pensiei mi s-a spus ca asa ceva e incompatibil. multumesc.
As dori sa stiu daca optezi pentru cota unica de impozitare pentru o activitate desfasurata ca PFA, platesti cota in totalitate sau doar 16% din ea.
Ex. Pentru 0161 CAEN cota este in BR 6700 pe an . Eu platesc 6700 sau 16%* 6700?
Multumesc anticipat!
M-am decis sa-mi fac un PFA, iar cineva mi-a zis ca sunt doua variante de impozitare: impozit pe venit, sau cota unica de impozitare. Daca aleg cota unica, mai trebuie sa declar venituri daca acestea depasesc o anumita suma, sau ramane doar cota unica si atat?
Este vreo diferenta intre PFA si intreprinzator unic, sau este una si aceeasi forma?
Am avut o discutie despre un contract de acest gen cu cineva de la o societate agricola, iar dansa s-a interesat la un avocat si mi-a zis ca, contractul notarial este cam la limita legii si nu a fost de acord cu el.
Am cumparat o combina agricola"pe persoana fizica", deci nu PFA. Cum pot acum presta servicii la o SC (treierat de grau), in asa fel incat Sc sa se poata scadea in contabilitate?