La capitolul AGA avem precizarea: de la data prezentului act constitutiv, Societatea va fi administrata, pe o
perioada nelimitata, de catre doi administratori (...) care vor administra societatea in mod disjunct, cu puteri depline si
nelimitate.
Nu s-a facut niciun act de transfer, dar tot ce apartinea SRL-ului initial cu 2 asociati e pur si simplu folosit in noul SRL al asociatului meu.
Nu s-a facut nicio hotarare AGA deci deocamdata bunurile sunt inca pe inventarul SRL-ului initial.
Amandoi am fost si suntem in continuare administratori (am editat si mesajul initial).
Patrimoniul transferat consta in aparatura de productie si bunurile produse existente pe ultimul inventar/bilant (Decembrie 2021) iar partea mea presupun ca o reprezinta procentul partilor sociale, adica 40%. Nu exista o altfel de imparteala, bunurile au fost cumparate din contul firmei, alimentat la infiintare doar de mine, printr-un contract de finantare.
Am infiintat un SRL acum cativa ani, in parteneriat cu inca un asociat si cu partile sociale impartite 40/60%, eu avand partea mai mica. In paralel si fara acordul meu sau vreo notificare AGA oficiala, asociatul meu a deschis inca un SRL, pe cont propriu, cu acelasi domeniu de activitate si folosind 100% patrimoniul firmei initiale, in valoare de aprox cateva mii de EURO, firma initiala fiind trecuta pe zero ca activitate in ultimul an. Practic a transferat in totalitate activitatea si inventarul firmei comune catre noua firma infiintata iar acest lucru a fost posibil dat fiind ca a avut control total asupra sediului, inventarului si al activitatii, eu fiind plecat din tara.
De mentionat:
- amandoi avem calitatea de administratori si asociati in firma
- de-a lungul activitatii, asociatul meu a introdus periodic sume mici de bani in firma din contul propriu personal, acestea provenind din incasari la negru si el neavand alta sursa de venit (deci a intors banii firmei in firma in contul unei creante catre el), ajungandu-se la ultimul bilant la o datorie de aprox 12.000 EUR a firmei catre el in contul 4551, eu fiind pe 0 in contabilitate la creantele firmei
- nu s-au dat niciodata dividente iar eu nu am incasat niciun profit pe durata intregii activitati
- singurul care a beneficiat de incasarile firmei prin salariu sau bani incasati la negru a fost asociatul meu
In momentul de fata singura varianta pe care mi-o ofera asociatul e inchiderea firmei initiale si radierea ei pe costuri proprii, eu ramanand cu munca depusa gratuit si o pierdere de aproximativ cateva mii de euro rezultati din devalorizarea investitiei initiale, facuta printr-un contract de finantare si recuperata dupa aprox 5-6 ani.
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo modalitate prin care sa pot recupera ceva din valoarea patrimoniului firmei (amiabil e exclus din pacate) care sa nu implice costuri mai mari decat beneficiul final si ce consecinte ar putea fi pe persoana fizica pt mine si asociatul meu sau pt SRL-ul asociatului daca lasam firma in plata D-lui sa acumuleze datorii catre stat si sperand sa fie inchisa de fisc la un moment dat.