avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate Burn83

Activitate Burn83



mariustz a scris:

1. Exista, insa 15 zile de cand ramane definitiva hotararea, nu de la pronuntare.
2. Da, se poate face apel, permisul ramane la dvs pana se finalizeaza apelul. Apelul se face dupa comunicare.
3. Da, dureaza destul de mult, depinde de instanta si judet, la mine a durat 2 luni.
4. Dupa ce primiti hotararea acasa, atunci aveti inca 30 zile drept de apel, deci de la data in care ati semnat pentru plicul cu hotararea, sunt 30 zile drept de apel, apoi daca nu faceti apel aveti 15 zile sa il predati, insa trebuie sa mergeti sa o legalizati la judecatorie. Deci sa lamurim, apelul nu curge din data de cand ati pierdut, ci din data in care ajunge acasa plicul cu hotararea.

Atentie, daca faceti apel si pierdeti, permisul o sa trebuiasca predat in 15 zile de cand ati pierdut, pentru asta va duceti cu hotararea din prima instanta (fond) si o legalizati apoi predati permisul, nu trebuie sa asteptati comunicarea de apel in cazul ala.

Daca faceti apel se mai prelungeste cu 6 luni minim.

Va mulțumesc pentru răspuns

Buna ziua, as dori câteva informații cu privire la un proces pe care l-am avut cu Brigada Rutieră, respectiv contestația unui PV in care se dispunea amenda + suspendarea permisului pe o perioada de 60 de zile, cu posibilitatea de a se reduce la 30 de zile cu susținerea unui examen. Procesul a fost pierdut la prima instanța pe motiv ca cererea este neîntemeiata. Intrebarile sunt următoarele deoarece am tot văzut persoane și chiar avocați care aveau păreri diferite:
- exista un articol in lege prin care se spune ca la 15 zile de la pronunțare permisul trebuie predat la poliție, iar in cazul in care nu se depune in acest interval se mai adauga încă o luna la suspendarea inițială
- acum pronunțarea nu este definitiva, pot face apel in termen de 30 zile de la comunicare
- am înțeles ca poate dura 1-2 luni pana când sosește hotărârea acasă de la domnii de la arhiva de unde am și aflat pronunțarea.
- abia după ce primesc hotărârea acasă urmează sa se contorizeze cele 15 zile in care eu pot formula un apel sau sa accept soluția și sa pot cere de la cei de la arhiva o legalizare a hotărârii cu care ma pot duce la poliție sa predau permisul.

Țin sa precizez ca sunt șofer profesionist si depind de permis si as dori sa apelez la cunoștințele Dvs și să-mi spune-ți daca am înțeles corect procedura și dacă as face apel, cu ce perioada s-ar prelungi pana la pronunțarea definitiva (procesul actual a durat 1 an) deoarece am înțeles ca exista un proiect pentru o lege in care poți sa hotărăști tu când vrei să-ți predai permisul (de exemplu in luna August când se iau concedii)
E clar ca aceste procese se câștiga foarte greu și Brigada Rutieră are de cele mai multe ori câștig.
Va mulțumesc și aștept cu drag sfaturile Dvs.