Buna ziua, Am constatat cu stupoare ca in cimitirul unde posed un loc de veci mi s-a blocat accesul la locul de veci prin suprimarea cararii de acces din aleea principala catre locul de veci aceasta fiind intre 2 lucrari funerare dintre care una a fost refacuta recent. Mentionez ca sunt pe un rand in adancime ca locatie si ca in primele randuri ale parcelei celorlalti proprietari le sunt respectate cararea de acces.Functionarul administrativ care are respectiva parcela in administrare spune ca ar fi construita in suprafata concesionata desi ma indoiesc ca legal se poate aviza legal o constructie noua sau refacere fara a respecta Hotararea Consiliului Local in vigoare din 2018 avizata de catre primarul municipiului in care se prevede in mod express ca intre locurile de veci sa existe un minim de 20 cm necesari accesului printre morminte. De asemeni mentionez ca aceasi hotarare prevede atat obligatia de a ingriji locul de veci in caz contrar fiind pasibil de sanctiune cat si catararea sau calcarea pe alte morminte este de asemeni sanctionabila cu cateva milioane de lei eu in acest moment fiind silit sa calc pe alte morminte sa ajung la propriul loc de veci. In momentul in care am sesizat functionarul administrativ acesta cu obraznicie a spus ca acea hotarare a Consiliului Local nu se aplica in respectivul cimitir fapt neadevarat pentru ca in hotarare se mentioneaza clar ca e aplicabil tuturor cimitirelor din municipiu. In urma depunerii unei sesizari privind situatia de fapt catre directorul administratiei locale acesta a directionat-o spre solutionare catre administratie cimitirului respectiv deci implicit functionarului respectiv care a raspuns in scris ca lucrarea respectiva ar fi respectat suprafata concesionata. Daca ar fi adevarat cum e posibil sa se aprobe lucrari funerare care sa respecte suprafata concesionata dar cu incalcarea flagranta a respectivei Hotarari a Consiliului Local sub care respectiva administratie isi desfasoara activitatea. Care ar fi pasii de urmat in continuare si daca pe langa o eventuala actiune civila impotriva administratiei cimitirului pentru a mi se asigura ca si altor proprietari dreptul la acces neingradit la locul de veci pentru a-mi putea respecta obligatiile legale in calitate de proprietar fara a fi nevoit sa incalc eu insumi legea pentru a ajunge la locul de veci , respectiv daca pot depune o plangere penala impotriva functionarului administrativ care cu buna stiinta cred ca elibereaza avize de constructie in mod abuziv incalcand legislatia. Va multumesc !