avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate queenmedeea

Activitate queenmedeea

Răspuns la discuția FISE POST
andrugrasu a scris:

Vreau sa precizez si eu un lucru. Pentru majoritatea meserilor exista Standardele Ocupationale care mai copilareste spus sunt o megafisa a postului. Este bine sa le studiati pentru ca au incluse in ele si atributii, competente si responsabilitati legate de calitate si protectia mediului pe langa cele legate de securitatea si sanatatea muncii ( evitati sa mai folositi termenul de protectia muncii, a iar cel care se ocupa cu protectia muncii este denumit prinn lege "lucrator desmenat" si nu responsabil cu protectia muncii).

Imi voi cere scuze anticipat, in cazul in care gresesc, desi sper sa nu fie cazul. Standardele ocupationale din cate am observat sunt complet inutile si cu siguranta incomplete. Sa nu ma intelegi gresit, nu-i sustin pe cei care cer fise de post, dar ca sa incropesti o fisa postului nu ai nevoie de standarde ocupationale sau de alte "materiale", ci de informatiile concrete si corecte, referitoare la locul de munca pentru persoana care presteaza serviciile respective in functie de activitatea pe care o desfasoara (ex. inaltime, spatii limitate, manipulare nemcanizata, atmosfere explozive, etc.)
Cat despre persoana care se ocupa de securitatea si sanatatea in munca se numeste Responsabil SSM sau Inspector SSM ceea ce implica mai mult decat "lucratorul desemnat". Responsabilul SSM sau Inspectoul SSM pe langa faptul ca se ocupa de Planul de Prevenire si Protectie, se ocupa si de Planul propriu de Securitate, Legislatie, Instructiuni proprii, Tematici introductiv generale, la Locul de munca, Periodice, Evaluari, Testari, Autorizatii interne, etc.
Lucratorul desemnat despre care vorbesti, este intr-adevar denumit "lucrator desemnat" conform Legii 319/ 2006, respectiv Capitoul III, Obligatiile angajatorului, Sectiunea a-II-a, art.8, alin (1), numai ca el se ocupa in mod cert doar de activitatile de protectie si de activitatile de prevenire a riscurilor profesionale din intreprindere si/ sau unitate.

Cu bine,
Medeea
Răspuns la discuția FISE POST
Buna ziua,

- responsabil SSM; www.avocatnet.ro/con ...
- reprezentant vanzari; www.avocatnet.ro/con ...
- lacatus; www.avocatnet.ro/con ...
- sudor; www.avocatnet.ro/con ...