avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate bobc

Activitate bobc

Buna ziua

Catre ce adresa de email se poate depune Cererea pentru prelungirea dovezii de circulatie la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 6?

Este ok "pj_sector_6@mpublic.ro" ?

Ce trebuie sa contina subiectul mesajului si corpul email-ului in afara de documentele scanate si atasate?

Documentele atasate la email sunt:
- Copie dupa CI
- Copie fata/verso Dovada de circulatie
- Cererea de prelungire dovada circulatie datata si semnata

Cu stima
Multumesc pentru raspuns

Daca nu mi-a fost suspendat dreptul de a conduce, de ce imi este ingradit acest drept prin emiterea unei dovezi de circulatie ce nu
este valabila pentru circulația pe teritoriul Comunității Europene ?

Cum se poate obține acest drept in situatia de față?
Buna ziua

In urma cu câteva zile am fost implicat într-un accident rutier soldat cu o victimă.
Victima, este o persoana cobora din mașina tamponata (alunecare ușoară) în timpul coliziunii.

Victima nu a avut nicio zi de spitalizare si nu a cerut certificat medico legal de la IML. Am vorbit cu ea și nu are nicio pretenție la mine.

Urmare a celor descrise mai sus, mi-a fost reținut Carnetul de conducere în vederea cercetării și întocmirii dosarului penal pentru vătămare din culpă.
Eu am primit o dovadă cu drept de circulație pe o perioadă de 15 zile și într-un document ce mi-a fost eliberat pentru a-mi servi la asigurare se constata ca am încălcat articolul 48 din codul rutier. ( practic o contravenție fără nicio zi pe dreapta).
Tot în acest document, numărul din antet difera de numărul consemnat în subsol.

Urmează sa plec în afara tarii de câteva ori în perioada imediat următoare.

In zilele în care ar trebui sa solicit prelungirea dreptului de circulație nu o sa fiu în tara și de aici am și eu câteva întrebări la care nu am reușit sa găsesc încă un răspuns valabil pentru anul 2019.

1. In cazul în care depun la judecătorie Contestația de mai jos, voi preda Dovada de circulație si voi primi plasticul înapoi?
Si dacă da, în cazul în care NU este admisa, voi putea primi dovada de circulație înapoi după predarea plasticului?

In cazul în care nu depun contestație:
2. Se mai poate face cererea de prelungire a dreptului de circulaţie prin email?

3. Se poate face acest lucru chiar de la prima solicitare de prelungire?

4. Se poate face prelungirea dacă perioada trecuta în dovada a expirat?
===========================================================================
CATRE JUDECATORIA SECTOR x BUCURESTI

C O N T E S T A Ţ I E

Subsemnatul xxxxxxxxxxxxxxxx, domiciliat în xxxxxxxxxxx, strada xxxxxx, numărul xx, bloc xx, scara x, apartament xx, Sector x, fiul lui xxxxxxx și xxxxxx, născut la xx xxxxxx xxxxxx în xxxxxxxx, posesor al CI seria xx nr. xxxxxxxx eliberat de Poliția xxxxxxxxx la data de xx.xx.xxxx, contest prin prezenta Dovada cu seria xx nr. xxxxxxxxx din data de xx.xx.xxxx întocmita de agent xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Înfapt.
În timp ce conduceam autoturismul marca xxxxxx cu nr. de înmatriculare xxxx xxxxx în localitatea xxxxxxxx, pe strada xxxxxx, sector x, am fost implicat într-un accident auto soldat cu o victimă, motiv pentru care, mi-a fost reținut permisul pentru cercetare astfel eliberandu-se DOVADA de circulație xx xxxxxxxx si emis un act in care se constata din primele cercetări ca am încălcat prevederile articolului 48 din OUG 195/2002.
Conform articolul 48 din OUG 195/2002, nu se prevede suspendarea dreptului de a conduce, motiv pentru care cer admiterea contestației și restituirea Carnetului de conducere.
Mai mult decât atât, DOVADA emisa nefiind valabila pe teritoriul Comunității Europene îmi afectează grav activitatea profesională restricționându-mi dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul Comunității Europene si astfel dreptul la libera circulație pe teritoriul Comunității Europene.
Mai mult va rog sa constatați ca actul întocmit in care se face vorbire de natura si cauzele accidentului intocmit de catre organul de Politie este nul intrucat in antet se face vorbire de numarul xxxxxxx/xxxx iar in subsol se face referire la dosarul xxxxxxx cum foarte bine se observa .

În drept.
restituirea Carnetului de conducere.
Întemeiez această contestație în conformitate cu articolul 118 din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu cele din articolul 32 alineatul (2) din O.G. numărul 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare.

Anexez:
* copia DOVADA de circulatie seria xxx nr. xxxxxxxx
* copie CI
* copie actului in care se constata încălcarea prevederilor articolului 48 din OUG 195/2002
* dovada achitarii taxei de timbru de 20 lei

Vă solicit judecarea in lipsă, conform art. 223 CPC.

Cu stimă,

Data semnătura

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEIE SECTORULUI x