avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate andreea.vs

Activitate andreea.vs

Este legal sa obtin venit din drepturi de autor (redeventa culturala) fara contract intre parti? Acest tip de venit il realizez pe niste platforme online (site-uri din strainatate) care folosesc operele mele artistice cu acordul meu. De asemenea, User Agreement-ul sau Terms of Service de pe site-urile respective poate tine loc de contract?
Daca lucrez din Romania si obtin venituri din proprietate intelectuala (redevente culturale - opere artistice), din strainatate (SUA), pe un site (este vorba despre un serviciu de printare la comanda care vinde in toata lumea si castigul meu provine din acele opere artistice care sunt printate, si precizez de asemenea ca nu am stabilit niciun contract cu ei). Atunci cand sunt platita, venitul nu mi se impoziteaza in SUA, insa pe un alt site (tot din SUA) pe care fac acelasi lucru tot fara contract mi se cere sa completez formularul w-8ben pentru impozitare in SUA, in caz contrar nu pot fi platita). Asadar eu in SUA nu sunt impozitata din venitul pe care il castig pe primul site mentionat pentru ca nu mi s-a cerut sa completez formularul respectiv. Intrebarea ar fi de ce pe un site nu mi se cere si pe celalalt da, avand in vedere ca ambele sunt din SUA, deci banuiesc ca ar trebui sa procedeze la fel. Sunt confuza dar m-as bucura tare mult daca m-ati putea ajuta
Trebuie luat in calcul alineatul 1 (b) din articolul 336 din Codul de Procedura Fiscala si alineatul 2 (d) din acelasi articol atunci cand vine vorba despre nedepunerea la termen a declaratiei unice de catre o persoana fizica si in care se trece venit impozabil? Sau sanctiunea pentru o astfel de contraventie se aplica conform alineatului 3 (art. 336)?