avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate Loredanafp

Activitate Loredanafp

Bună ziua,
Sunt funcționar public și lucrez în ture de 11 ore/zi 7 zile pe săptămână - 2 zile sunt la muncă, 2 zile nu (lucrez sâmbătă, duminica și în zilele de sărbătoare legală în funcție de programarea turelor), în timp ce restul colegilor lucrează 8ore/zi, de luni până vineri cu liber în zilele de sărbătoare legală.
Pontajul se raportează la numărul de zile/ ore lucrate într-o lună de cei cu program normal de 8 ore. Astfel într-o lună numărul meu de ore poate fi mai mic, egal sau mai mare decât al celor care lucrează 8 ore/zi, dar la sfârșitul anului numărul de ore lucrate este același în cazul ambelor programe de lucru.
Având în vedere că totul pleacă de la programul de 8 ore/zi, eu care lucrez în ture de 11 ore/zi nu pot să primesc liber pentru ziua de sărbătoare legală în care am fost la muncă, deoarece nu voi mai avea lucrate numărul de ore pe care le au cei cu programul normal de 8 ore.
1. Ținând cont de ceea ce v-am descris mai sus, care sunt drepturile mele în această situație?
2. Lucrez în zile de sărbătoare legală fără să fiu compensată cu absolut nimic datorita naturii programul meu de lucru?
3. Unde aș putea să mă adresez pentru clarificarea acestei situații și să primesc un răspuns oficial care să nu fie contestat?
Vă mulțumesc și sper că m-am făcut înțeleasă!