avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate laurentiuiasi

Activitate laurentiuiasi

Răspuns la discuția Cum aflu daca am dosar penal????
eu am facut ceva in urma cu cativa ani care se clasifica ca frauda. pe citatie trimisa in aparea ca vor sa vorbeasca cu mine in leg cu o anumita vatamare corporala. problema este ca eu nu am lovit pe nimeni si nici macar nu eram in tara la data cand ma acuza ei ca sar fi comis.eu ma gandesc la 2 posibilitati. ori cineva sa drept mine la politie ( miam pierdut buletinul acum cativa ani) ORI politia a aflat de frauda pe care am comiso si sau hotarat sa ma momeasca cu an amarat de vatamare corporala gandiduse ei ca eu as veni acolo la sectie bine mersi sa le spun ca nu am fost implicat in nici o bataie. Daca eu as fi un politist si las ancheta pe unu de frauda, si nu l-as gasi, i-as trimite o citatie cu o fapta pe care nu a comis-o in speranta ca respectivul va veni de buna voie la sectie. si odata ce este acolo, l-as aresta pt Adevarata fapta, adica frauda. e ciudata rau situatie mea. pana la urma ei pot sa spuna, scuzane am gresit articolul penal. de fapt era art x pt care vroiam sa vii... nar fi deloc greu sa faca asta si sa momeasca oamenii.
GabrielaA a scris:

Inteleg ca aveti si cazier.

nu cred. nu stiu. dar cazier am numai daca sunt condamnat, nu-i asa? daca esti in urmarire penala atunci nu ai cazier, corect?
Multumesc pt lamuriri. Normal ce se intampla daca citatia a fost trimisa acum 1 an si cateva luni si tu nu te prezinti la politie la data si ora stabilita? Pe citatie se mentioneaza "in caz de neprezentare se aplica sanctiunile prevazute de art. 198 C. pr. Pen" Exista vreo posibilitate sa fi fost dat in urmarire pt ca nu mam prezentat la data mentionata acolo adica acum 1 an si cateva luni? Care este soarta unui dosar penal daca invinuitul nu se prezinta dupa ce ia fost trimisa citatie? se trimite in instanta si se judeca in lipsa sau cum? multumesc
PS: unde gasesc si eu un avocat bun pe penal care m-ar putea ajuta cu problema aceasta
salutare. in urma cu cativa ani am savarsit o infractiune de care binenteles nu sunt mandru. un fel de frauda mai bine spus.imediat , am plecat in spania sami incep o noua viata. Anul trecut o ruda din Romania m-a informat ca mi-a venit o citatie la adresa mea de domiciliu in care mi se cerea sa ma prezint la sectia de politie in calitate de invinuit in leg cu un anumit articol din codul penal. mam uitat sa vad si eu respectivul articol si are leg cu nu stiu ce vatamare corporala. problema mea e k nu mam batut cu nimeni, nici macar nu eram in romania atunci cand au spus ei ca sa intamplat. Credeti ca este posibil sa fie un fel de momeala? sa scrie pe citatie un art dar de fapt sa ma agate pt frauda care am facuto? problema este k vreau sa ma intorc in romania si nu stiu ce sa fac. cum pot sa aflu eu de aici despre ce este cu adevarat vorba in dosarul acela penal in care eu sunt invinuit? as vrea sa vin in romania dar mi-e teama sa nu fi dat in consemn la frontiera sau ceva de genu asta, sa ma ridice de pe aeroport. pot afla daca sunt dat in consemn? este posibil ca un avocat sa afle toate aceste detalii fara prezenta mea fizica in romania? nu sunt mandru de ce am facut dar asta e. nu mai pot face nimic acum. va rog lamuriti-ma si pe mine cu ce poate un avocat afla despre dosarul meu. multumesc