Calculele sunt foarte bune, le-am facut si eu de doua ori. Daca nu mai exista si alte taxe, salariul corect este de 1287 lei.
Am sa ma duc cu aceste calcule in firma si am sa intreb exact ce impozite aplica si am sa le cer rezultatele. Am sa mai postez maine raspunsul, poate alti utilizatori vor avea nevoie de informatie.
Nu am semnat inca un stat de plata deoarece sunt angajat de o luna la aceasta firma. Vechime in afara firmei am un an si ceva iar persoane in intretine nu exista in cazul meu.
Din cate am mai citit pe forum, am inteles ca aceasta lege privind scutirea de impozit este foarte veche, este vreo sansa ca diferentele intre scurta si lunga durata sa fie mai reduse ?
Deoarece nu consider corect faptul ca diferenta sa fie asa de mare la salar, stiind ca diferenta in invatamant este de un an de zile.
Va multumesc foarte mult pentru un raspuns prompt.
Avand in vedere calculul dvs., ar trebuii sa primesc 1287 lei salar net.
Cei 87 de lei unde ar putea fi retinuti ? Sau asta este o problema care trebuie discutata in firmei, fiind o greseala a contabilei ?
Sau as putea fi trecut in cartea de munca pe alt post pentru a micsora taxa luata de stat.?
Am o mare nelamurire. Sunt absolvent de colegiu, sunt angajat intr-o multinationala pe un post de programator.
Salariul meu brut este de 1800 de lei iar salariul net care-l iau in mana este de 1200 de lei + 20 de bonuri (1 bon de 78lei).
Intrebarea mea ar fi, cum imi calculeaza firma salariul ? Chiar imi ia statul 600 de lei?
Intreb acest lucru deoarece am citit tot aici pe forum ca impozitul pe salar este de 16% iar dupa calculele mele ar trebui sa imi traga doar vreo 300 de lei.
Am mai avut discutii pe aceasta tema la servici si am inteles ca statul are o scutire de impozit pentru programatori cu studii de lunga durata. Dar pentru cei cu colegiu aceasta scutire nu este valabila ? si imi trage 30%?
Va multumesc pentru orice explicatie, lamurire sau sfat.