avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate VladGheorghe26

Activitate VladGheorghe26

Multumesc pentru raspuns

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Condiţiile amânării aplicării pedepsei sunt prevăzute în art. 83 C. pen., conform căruia trebuie îndeplinite următoarele condiții pozitive:

a) pedeapsa stabilită, inclusiv în cazul concursului de infracţiuni, este amenda sau închisoarea de cel mult 2 ani

În ceea ce privește pedeapsa amenzii, condiția analizată este îndeplinită indiferent de cuantumul acesteia sau dacă există ori nu concurs de infracțiuni. Nici în cazul pedepsei închisorii nu are relevanță dacă pedeapsa stabilită este pentru o singură infracțiune sau pentru un concurs de infracțiuni, dar legiuitorul a fixat limita de cel mult 2 ani închisoare.

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 lit. a) şi lit. b) sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare



c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii

Cu privire la această condiție, facem precizarea că ea vizează acceptarea expresă din partea infractorului a instituirii de către instanță, în sarcina sa, a obligației de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității. După manifestarea acordului, dacă apreciază că se impune soluția amânării aplicării pedepsei, judecătorul poate (în sensul că are facultatea) impune în sarcina infractorului obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității.

d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată

Această condiție este asemănătoare cu una dintre condițiile renunțării la aplicarea pedepsei. Este vorba de conduita bună a infractorului înainte de comiterea infracțiunii, care este un criteriu important pentru dispunerea acestei modalități de individualizare judiciară a executării pedepsei, și de comportamentul proactiv al acestuia manifestat post factum, care poate releva o o căință activă.

De asemenea, la examinarea acestei condiții, judecătorul va proceda la examinarea posibilităților de îndreptare ale infractorului, chiar dacă se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns

dieter-adrian a scris:

Nu cred ca mai e de facut nimic,astepti sa fi trimis in instanta si vezi atunci ce se intampla.
Singurul lucru pe care il mai poti face,e sa renunti la substante,mai ales in trafic...mai sunt si alti oameni care conduc


1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.


Cu un avocat bun,poti scapa cu anularea permisului timp de 1 an si suspendarea permisului 6 luni,plus amenda penala.
Dupa un an jumatate poti avea din nou permis. ( acuma depinde si cat de curat e cazierul tau si de cata indulgenta are judecatorul)

Salut acum 2 luni am fost prins sub influenta substantelor psihoactive (THC) am fost testat cu test de saliva care a iesit pozitiv apoi am fost trimis la analize de sange si urina. Precizez ca a fost gasita si o tigara cu marijuana in masina. Mi sa eliberat dovada fara drept de conducere si mi-au ridicat permisul de conducere. Permisul nu este romanesc daca asta face vreo diferenta Ce este de facut?