Am inteles. Deci a-ti cumparat un teren gol, cu acte legal la notar. Dupa care a-ti construit o casa fara autorizatie de construire. In momentul de fata aceea constructie se considera o constructie ``fara acte``. Deci dreptul de proprietate nu il puteti inscrie, nici pe dumneavoastra, nici pe sotul, nici pe amandoi.
Primul pas este sa intrati in legalitate cu constructia. Acest lucru il faceti cu ajutorul unui proiectant. Dupa ce constructia are toata avizele si este receptionata, doar atunci o sa puteti inscrie dreptul de proprietate in cartea funciara. La notar o sa dati o declaratie de comunitate de bunuri prin care declarati ca aceea constructie l-ati edificat impreuna cu sotul in timpul casatoriei, si astfel o sa fie inscris pe ambii soti in cartea funciara, jumi-juma fiecare.
Nu mi-ati raspuns la intrebare. Unde figureaza constructia pe numele dumneavoastra daca nu detineti autorizatie pe el?
Este pe numele dumneavoastra unde? Daca nu oferiti detalii nu putem sa ghicim. Terenul si constructia este inscrisa in cartea funciara? In ce an a-ti edificat constructia?cand am cumparat terenul am fost la notar si sa făcut vânzare cumpărare la notar pe numele meu și imediat m-am apucat de construit casa ,totul sa întâmplat in 2016
Casa a fost construita in baza unei autorizatii de construire? Daca da pe numele cui figureaza autorizatia?