Ma aflu în următoarea situatie: pentru primul copil născut în septembrie 2017 primesc stimulent de inserție deoarece soția nu putea beneficia de indemnizație și concediu. Stimulentul a fost stabilit ca îl voi primi pana în septembrie 2020. Între timp am descoperit ca copilul are niște probleme medicale și a primit certificat de handicap pana în mai 2021, posibil sa se prelungească. Automat voi primi stimulent inserție pana în mai 2021 și mai târziu în funcție de cum va evolua situația. Soția a fost angajata de primărie ca și asistent personal al copilului. În luna iunie 2020 urmează sa nască al doilea copil. Situația e puțin complicata și nu am reușit sa deslușesc hățișurile legii. De ce drepturi vom beneficia odată cu nașterea celui de al doilea copil? Soția fiind asistent personal al copilului va trebui sa între în concediu de maternitate și lăuzie și după sa beneficieze de concediu creștere copil și indemnizație iar eu voi beneficia în continuare de stimulent? Sau soția după concediu maternitate se va putea întoarce în câmpul muncii ca și asistent personal al primului copil și sa beneficieze de stimulent pentru cel de al doilea? Atunci ce se va întâmpla cu stimulentul meu pentru primul copil? Care ar fi cea mai buna varianta din punct de vedere financiar?