avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Activitate iongongea

Activitate iongongea

Bună ziua.
Este considerată infracțiune fapta prin care un conducator auto conduce un autovehicul pe drumurile publice după ce dreptul de a conduce i-a fost suspendat pentru cumulul de puncte penalizare dar conducatorul auto nu știa și nici nu a luat legal la cunoștință de respectiva decizie comunicată prin posta română.
În fapt a fost întocmit dosar penal pentru conducere unei persoane careia i -a fost suspendat dreptul de conducere pentru cumulul de puncte penalizare.
Decizia poliției rutiere a fost comunicată prin posta dar învinuitul nu .a luat la cunoștință fiind plecat din localitatea de domiciliu o perioada îndelungată ,comunicarea a fost dată de posta unui membru al familiei care nu a deschis corespondența și ulterior inculpatul a condus având asupra sa permisul de conducere ,nu îl predă pentru că nu știe de existența deciziei.
După o perioada îi este comunicat că este subiectul unui dosar penal pentru faptul că în perioada suspendării a fost sancționat contraventional în calitate de conducator auto, el având dreptul de conducere suspendat dar nu a mers să predea permisul de conducere pentru că nu a luat legal la cunoștință.
Mentionez că dosarul penal nu a fost deschis în momentul opririi ulterioare în trafic atunci când a fost sancționat contraventional ci ulterior atunci când s-a verificat ulterior plata sancțiunii contraventionale.
Bună ziua!
Există un conflict de interese în cazul primarilor, viceprimarilor sau a consilierilor locali care sunt și membri în ONG-uri care sunt finanțate din bugetul consiliului local?
Multumesc!
Bună Ziua!
Există o stare de incompatibilitate sau conflict de interese în cazul primarilor, viceprimarilor sau consilierilor locali care sunt membri în cadrul asociațiilor sau fundațiilor care sunt finanțate din bugetul consiliului local?
Multumesc!