avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate Adi ARDELEAN

Activitate Adi ARDELEAN

Răspuns la discuția PENSIE DE INTRETINERE
Multumesc frumos pentru raspuns,imi cer scuze pentru ca am deviat de la tema discutiei!
Răspuns la discuția PENSIE DE INTRETINERE
Copilu a locuit alternativ si la mine si la ea, fara perioade exacte , dupa decizia finala, l-a agresat pe copil fizic si psihic, am si un certificat IML, depus la dosar, cu 9 zile de ingrijire medicala,

Si daca era la mine in mod statornic, tot trimitea somatie sa iau copilu de la ea, prin asta probabil ce ati scris mai sus, ca sa nu plateasca pensie.
Răspuns la discuția PENSIE DE INTRETINERE
Multumesc pentru raspuns, abia in 9 dec 2019 s-a incheiat tot procesul, i-a fost respins apelu, ramane in picioare sentinta definitiva din 26 iunie 2019, abia in 30 dec pot sa merg sa o legalizez,Poate fi obligata "mama"sa plateasca din urma pensia de intretinere dupa ce voi legaliza hotararea sau numai dupa aceea, plus ca legea ii permite sa intarzaie 3 luni fara sa plateasca, as dori sa stiu daca si alocatia de stat pot sa o trec pe mine, cea de 150 lei, vreau sa mentionez un lucru important, pe toata perioada de divort-custodie copil, nu am avut nici avocat nici martori (si nici bani de tribunale) totusi am castigat tot, PROOBELE DEPUSE LA DOSAR IMPOTRIVA EI AU FOST FOARTE SOLIDE. PS :ea consuma muuuuult alcool, s-a logat pe laptopul copilului la facebook, cand copilu a primit notificare ia atras atentia mesajele nud pe care le primea si trimitea la diversi tipi, toate cu conotatii pornografice, le-am printat si depus in clar la dosar, (cu scuzele de rigoare). casa in care am locuit impreuna 22ani, este mostenire de la parintii ei, nu s-a facut succesiunea.
Buna ziua, am divortat de curand(2019), instanta sa pronuntat definitiv si irevocabil pentru custodia copiluilui nostru minor de 14 ani, custodie comuna, dar domiciliu la tata plus plata de 1/4 din venitul mamei, reprezentand pensie de intretinere, intre timp mama a schimbat incuietorile de la domiciliul ei, inclusiv si numarul de telefon, noi ne mai putand lua legatura ce ea deloc(,eu si copilu) am incercat sa vb cu ea prin cunostinte comune, ea a refuzat categoric. intreb si eu asta poate fi considerat abandon de familie? conform art. 378 al1, lit c din cod penal. Mai mentionez ca am fost somat prin avocatul ei sa merg dupa copil altfel va apele la un executor judecatoresc pentru a fi copilul evacuat de la mama. pentru toate cele enuntate mai sus am toata documentele. Am dus deja copilu la mine dar nu pot sa o contactez, copilu are la ea toate hainele plus toate cartile si caietele de clasa a VIII-a.Ce as puteaface legal in acest sens? In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.