avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate P Bianca

Activitate P Bianca

Răspuns la discuția Permisul expirat

eugenoctavian1968 a scris:

Permisul se preschimbă sau se reînnoieşte nu se renovează! O casă se renovează!

Ai dreptate! In limba spaniola se foloseste "renovar" cu inteles de "a innoi", de obicei incerc sa nu le amestec si uite ca de data asta …. Multumesc de atentionare! (rusine mie)
Buna, in seara asta am primit răspuns și pt a rezolva in Spania, in caz că cineva e interesat, am înțeles că se poate schimba in Spania mergând la Direcția de Trafic din provincia căreia îi aparține (chiar daca permisul e expirat ) și se schimba in permis spaniol. Sper sa rezolv ceva luna asta :) detalii mai multe încă nu am dar voi afla in curând, mulțumesc pt informația în legătură cu metoda de renovare în țară, e bine de știut. Noapte buna!

Nu contează de când este expirat. În România trebuie făcută fişa medicală, achitată o taxă şi mers la serviciul permise şi înmatriculări unde aveți domiciliul în România. Taxa se poate achita pe loc la biroul permise. Se rezolvă într-o zi, se eliberează dovadă, permisul se primeşte în maximum 7 zile prin poştă. Eu l-am primit după două.
În Spania nu ştiu cum e.

Multumesc. Aștept un răspuns prin email pt a vedea cum îl schimb in Spania că în țara nu cred că ajung acum din motive personale, sper sa se poată face și din Spania. Prin poșta nu mă așteptam să se rezolve :) mă interesau mai exact metodele prin care se poate rezolva situația având în vedere că permisul este expirat de câțiva ani.

1. Vii în România, faci demersurile legale pentru preschimbare și ai permis valid din nou.
2. Rămâi în Spania, faci demersurile legale pentru preschimbare cu unul spaniol şi gata, ai permis valid.
Vezi cât costă ambele variante, (timp+bani), faci diferența şi vezi care din ele merită urmate.
Prin poştă din România în Spania, n-ai să primeşti permis.

Locuiesc in Spania și am permisul expirat de câțiva ani. Precizez că nu am schimbat permisul obținut în România pt cel spaniol. Cum as putea sa îl renovez/schimb ..sau ce se poate face că mai apoi sa îl pot folosi in Spania?