Daca intr-o licitatie scrie asa: Cota de 3/20 dintr-un apartament situat la etaj compus din: la parter debara, la etaj 4 camere, bucatarie, baie, 2 holuri, 1 coridor deschis, casa scarii de la parter la pod, podul desupra etajului, iar in curte un sopron, cote parti comune 59% si cota teren de 59% inscris in Carte Funciara nr. 118054-C1-U2, proprietatea debitorului X in cota de 3/20.
Imobilul urmarit este grevat de urmatoarele sarcini:
- Drept de habitatie - asupra camerei de locuit situata langa hol, ce are gemurile spre curte, notata in favoarea sotilor Y si Z.
Intrebare: Ce anume imi revine mie ca castigator al licitatiei? In afara de camera de locuit pot folosi si baia, bucataria, holul, curtea/terenul? Si daca da, la platirea taxelor pentru folosirea baii/bucatariei in comun nu s-ar ajunge la discutii/certuri? sau se vor plati utilitatile egal la numarul celor care le folosesc(apa baie/bucatarie, gaz, curent baie/bucatarie/hol/scara..etc. si daca da inseamna ca ar trebui sa existe un contor al electricitatii camerei unde voi locui pe care aceea sa o platesc numai eu)
Si inca o observatie, din cele scrise in document, debitorul X ar detine doar cota de 3/20, nu tot apartamentul? deci inseamna ca s-a descurcat cumva sa foloseasca in comun.