avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate Lavynia_26

Activitate Lavynia_26

Răspuns la discuția Indemnizație creștere copil
Mulțumesc pentru răspuns!
Zi frumoasa.

Cornel Vasile a scris:

Sunt obligati ... in caz de refuz sesizati ITM-ul/AJPIS.

Sunt obligați sa îmi completeze adeverință pt CCC deși nu mai lucrez la ei? Dacă nu vor sa o completeze, ce fac în cazul asta?

Cornel Vasile a scris:

- decizia de incetare
- adeverinta de vechime
- adeverinta pentru indemnizatia CCC trebuie s-o mai completeze;

De la fostul loc de munca de ce acte am nevoie? Am vb cu departamentul de HR și au zis ca îmi dau decizia de încetare și vechimea la locul de munca? Îmi mai trebuiesc și alte acte? Fisa fiscala?

Îmi plătesc asigurarea de sănătate individual pt ca depind din 6 în 6 luni de internare în spital. Nu îmi permit sa plătesc și continuitatea pt cartea de munca. Speram ca din Ianuarie sa ma angajez dar nu ma simt nici foarte bine în aceasta situație și oricum dacă m-aș angaja nu as face cele 12 luni pana la nașterea copilului, în iulie 2020.
Chiar nu știu ce pot face în acest caz.
Lavynia_26 a scris:

Nu beneficiez de Somaj pt ca mi-am dat demisia și am terminat perioada de preaviz pe 29 Octombrie.
Motivul pt care mi-am dat demisia a fost din cauza unor probleme de sănătate. De 1 an de zile am fost diagnosticata cu Lupus Eritematos si am cedat fizic și psihic, am considerat ca este mai importanta sănătatea și ca trebuie sa fac o schimbare.
Din câte am înțeles trebuie sa am cele 12 luni lucrate pana la nașterea copilului și eu nu le voi avea pt ca nu lucrez. Se pot lua în calcul anii anteriori sau cum pot sa ma încadrez?
Mulțumesc.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Beneficiati de Somaj?
O sa nasteti undeva prin Iulie, nu?
In acest caz nu trebuie sa faceti nimic, aveti stagiul minim necesar pentru a beneficia de aceasta indemnizatie.
Care este motivul pentru care ati ramas fara serviciu, v-ati dat demisia, s-a inchis firma...?

Nu beneficiez de Somaj pt ca mi-am dat demisia și am terminat perioada de preaviz pe 29 Octombrie.
Motivul pt care mi-am dat demisia a fost din cauza unor probleme de sănătate. De 1 an de zile am fost diagnosticata cu Lupus Eritematos si am cedat fizic și psihic, am considerat ca este mai importanta sănătatea și ca trebuie sa fac o schimbare.
Din câte am înțeles trebuie sa am cele 12 luni lucrate pana la nașterea copilului și eu nu le voi avea pt ca nu lucrez. Se pot lua în calcul anii anteriori sau cum pot sa ma încadrez?
Mulțumesc.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Beneficiati de Somaj?
O sa nasteti undeva prin Iulie, nu?
In acest caz nu trebuie sa faceti nimic, aveti stagiul minim necesar pentru a beneficia de aceasta indemnizatie.
Care este motivul pentru care ati ramas fara serviciu, v-ati dat demisia, s-a inchis firma...?

Bună ziua, Cum pot proceda sa beneficiez de indemnizație dacă în momentul de fata nu mai lucrez?
Menționez ca am lucrat 15 ani fără intrerupere pana în Octombrie 2019. Am rămas însărcinată în luna Noiembrie 2019. În situația de fata se poate face ceva? Pot beneficia bunicii de aceasta indemnizație dacă eu nu am un loc de munca?
Va rog sa ma îndrumați dacă exista o posibilitate sa beneficiez sau o alta soluție.
Mulțumesc!