Buna seara tuturor!
Imi cer scuze pentru repost la aceasi intrebare! Am vazut ca mai sunt intrebari de genul, dar as prefera sa.mi descriu propia nelamurire!
Astazi dupa-amiaza conduceam, masina fiind pe pilot automat functia ACC setata la 99km/h intr.o localitate unde drumul se afla in panta am fost surprins de aparatul radar cu 101km/h, inteleg greseala a fost a mea pentru viteza, dar ma grabeam foarte tare!
Din sensul opus, venea respectiva masina de politie (MCV), am fost tras imediat pe partea dreapta cu girofaruri si flash-uri! Stiam motivul pentru care am fost oprit doar ca nu stiam viteza cu care am fost prins!
Un Agent a venit la masina la mine, s.a prezentat ( foarte incet, abia daca s.a auzit ceva ), mi.a cerut actele, iar eu politicos l.am intrebat pe dansul: “nu va suparati, cu ce viteza am fost prins?” Raspunsul dansului a fost: “nu stiu, colegul se uita acum, ma duc si o sa va anunt imediat” dansul a plecat si a “uitat” sa mai vina!
Am avut o viteza de 101km/h pe o limita de 50km/h! Plus inca o observatie in care spune ca nu i.am prezentat permisul de conducere!
Cu o saptamana inainte am dat orasul la alta categorie, respectiv E, am trecut, dar in ziua respectiva am fost nevoit sa plec la facultate deoarece aveam examene pana in ziua de astazi cand m.am intors! Domnului agent i.am prezentat permisul “taiat” de examinator si foia in care spune clar data la care eu am sustinut examenul auto! Stiu nu este o dovada oficiala dar alta nu am putut obtine, facultatea fiind in alt judet!
Mi s-a comunicat sa ma prezint in maxim 5 zile cu permisul cel nou ( acela a ajuns acasa in saptamana respectiva ) si atat!
Puncte de amenda: 9
Nu am precizat mentiuni!
Am semnat procesul verbal!
Cum am spus presat de timp am plecat, iar dupa ce am terminat tot ce am avut in ziua respectiva, am fost de am platit amenda, sa nu am probleme dupa, sau sa uit de ea! Dar cand am ajuns acasa am luat procesul verbal sa citesc sa vad ce a spus domnul agent acolo!
Am constatat ca numarul de imatriculare este gresit! De exemplu numarul corect este sub forma: xx 78 yyy, iar dansul in p.v. a scris xx 87 yyy!
Ulterior mi.am adus aminte cum cei doi agenti se chinuiau sa se uite in oglinzi dupa ceva, iar atunci am realizat ca dupa numarul de imatriculare s.au uitat, avand certificatul masinii in fata lor, buletinul meu, permisul cu foaia de la examenul auto, langa ei!
Maine vreau sa ma duc sa fac o contestatie, in baza careia sa cer anularea procesului verbal!
Intrebarile mele sunt urmatoarele: in cazurile similare de pe acest site sau din experienta dumneavoastra propie, judecatorul imi va oferi castig de cauza si anularea procesului verbal? Iar daca am sa castig procesul, am inteles ca banii de pe amenda ii pot recupera!
Dar in cazul in care nu castig respectivul proces! Contraventia mea este de 90de zile permisul suspendat! Pot sa mai dau acel test sa pot diminua perioada la 30 de zile?
Multumesc frumos pentru atentia acordata si va doresc o seara frumoasa tuturor!