Avocat Neagu Elena a scris:
Contactați un avocat de pe forum și discutați pe larg, situația poate fi mai complicată decât pare.
Cu ajutor juridic, cu evaluări psihiatrice pozitive, evaluări pozitive de la locul de munca precum si cu sprijinul familiei sale( părinți, frați etc) mama poate avea succes in instanță pentru stabilirea domiciliului copiilor la ea.
Trebuie să își găsească independența prin a sta singura( indiferent ca vor si minorii sa vina cu ea acum sau nu) si sa formuleze de urgență acțiunea de divorț.
Familia iese din discutie, sunt de partea sotului. Unul din cei care au participat la actiunea respectiva este fratele prietenei mele, fratele sotului i-a luat copilul iar ceilalti doi au dus-o la psihiatrie. Mama prietenei mele este de partea lor. Prietena mea nu a tinut legatura nici cu mama si nici cu fratele, ei au fost contactati de sotul ei iar ei nu au sunat-o sau cautat-o pt a intreba ce se intampla. Sotul ei le-a aratat reteta ei de la psihiatrie, le-a spus ca e dependenta de xanax si ca nu are grija de copil (ceea ce poate fi contrazis cu martori, prietena mea ia copilul de la scoala, face cumparaturile, nu are/nu a avut nicio problema cu nimeni, de niciun fel). Mai mult, dupa ce a adus-o inapoi de la psihiatrie a jignit-o, bruscat-o, spart telefonul, data afara din casa dezbracata, tras afara din masina sa o lase pe camp, amenintata, indemnata sa isi ia viata, sa scape odata de ea. La ultima cearta s-a inchis cu copilul in camera si apoi a iesit cu copilul si i-au spus amandoi sa iasa afara, sa plece, ca ei nu o vor. Ulterior, el o invita sa plece daca nu-i convine, dar copilul nu i-l da. Copilul are 11 ani si a fost martor la aproape toate certurile.