avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate Dani Turculeanu

Activitate Dani Turculeanu

În data de 23.01.2019 la ora 19:57 am virat la dreapta într-o intersecție și fiind (-3 grade celsius) polei pe jos și în același timp și vopseaua de la trecerea de pietoni, mi-a derapat spatele mașini. Am redresat mașina și mi-am văzut de drum. După aproximativ 400m m-am trezit cu girofare în spate și blițuri. Am tras pe dreapta și a venit un agent al poliției locale la mine cu întrebarea „Te simți bine? Ce este cu cascadoriile astea pe drum?” am rămas surprins neștiind la ce se refera. Mi-a zis că făceam derapaje controlate. În acel moment am încercat să îi explic ce s-a întâmplat defapt și i-am cerut să vină să vedem dacă el poate să stea în picioare pe acea porțiune de drum. Răspuns lui a fost „Nu ma interesează pe mine starea drumului”, apoi domnul agent m-a luat la „11 metri” că știe el că fac intenționat că așa suntem noi tineretul și a vorbit foarte arogant. Mi-a cerut actele și mi-a scris un proces verbal în care scrie că am efectuat manevre de derapaj prin accelerarea motorului. Pe proces nu se afla menționat nici un martor și nici motivul pentru care nu este martor.
Deci în primul rând a încălcat legea urmărindu-mă și oprindu-mă ne având acest drept și nu au dreptul nici de a scrie procese verbale în legătură cu infracțiunile comise la regimul rutier fiindcă acest amenzi trebuie să fie constatate de un polițist specializat, adică doar cei de la poliția rutieră. Considerându-se abuz în serviciu dacă un polițist local a făcut asta, apoi a scris o fapta falsă fără a avea un martor și comportamentul dânsului deja sunt detalii. Pe lângă asta eu sunt și pilot profesionist de curse licențiat de federația romana de automobilism sportiv, deci este greu să fiu acuzat de derapaje când eu doar am redresat mașina exact cum scrie la carte.
Bănuiesc că sunt destule motive pentru a câștiga procesul fără probleme.
Pe lângă asta nici nu știu dacă este necesara dovedirea nevinovăției mele având în vedere că procesul verbal nu este unul valid după cum spune legea.
Îmi puteți spune o părere va rog frumos?
În momentul acesta lucrez în marketing la o firmă cu contract de munca pe 8 ore. În același timp vreau să mai țin partea de publicitate online la mai multe firme. Cum se poate face acest lucru legal? Exista un fel de contract care se poate face între persoană fizică și persoane juridice dacă deja am un contract de muncă pe 8 ore? Sau este necesar să deschid un SRL pentru a putea face contracte cu toate acele firme pentru care vreau să lucrez de acasă.