avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaAndrada

Activitate AndreeaAndrada

Răspuns la discuția Divort in caz de neprezentare
Am inteles. As dori sa nu detaliez mai mult pentru ca am discutat deja cu reclamantul si doreste sa isi retraga actiunea. As avea mai multe intrebari in legatura cu aceasta renuntare la judecata:

1. Din ce am citit, inteleg ca poate depune cerere pana in momentul judecatii, nu trebuie neaparat sa renunte in momentul in care sunt citati, corect? Banuiesc ca ar fi bine sa renunte ianinte ca paratul sa fie nevoit sa faca acea intampinare ( 5 zile inainte de judecata) sau cererea de renuntare poate fi depusa si dupa termenul obligatoriu de depunere a intampinarii?
2. Cum stim ca instanta a luat act de cererea de renuntare? Am inteles ca cererea de renuntare nu se timbreaza. Cu alte cuvinte, daca s-a depus cererea de renuntare la judecata, mai este necesara prezenta reclamantului in ziua de judecata pentru a specifica in persoana ca renunta la judecata? Sau pur si simplu, cum ati spus si mai sus, daca nu se prezinta reclamantul in ziua aceea, instanta oricum respinge cererea de divort ca nesustinuta si nu mai conteaza daca a luat act de cererea de renuntare la judecata?
3. Unde putem gasi un model corect de cerere de renuntare la judecata? Am gasit cateva dar nu stiu cat de corecte sunt.

Multumesc.
Răspuns la discuția Divort in caz de neprezentare
Pana la urma niciunul nu vrea sa divorteze. Dar cererea exista deja si pe citatie scrie ca se va judeca si in caz de neprezentare daca una dintre parti solicita asa. Reclamantul poate fi obligat de catre o terta persoana( daca intelegeti ce vreau sa spun) sa solicite sa se judece chiar daca paratul nu e de fata. Intrebare pe scurt: este posibil ca un divort sa se pronunte fara ca paratul sa stie?

gi-jane2 a scris:

Reclamantul insa nu doreste sa divorteze


reclamantul nu doreste ca paratul sa stie ca el (reclamantul) a depus cerere de divort .


Pana la urma cine si ce vrea ?
Paratul va sta in spital pe perioada lunga ?
Reclamantul are 2 optiuni- fie depun cerere de renuntare la judecata, fie nu se prezinta si cererea va fi respinsa ca nesustinuta, daca paratul nu se prezinta.

Un divort se poate pronunta daca paratul lipseste? Este o situatie mai speciala ( mentionez ca nu este o eroare in denumirele folosite, reclamant, parat). In urma unor certuri, reclamantul a facut o cerere de divort la solicitarea paratului. Reclamantul insa nu doreste sa divorteze si in urma unei impacari, reclamantul nu doreste ca paratul sa stie ca el (reclamantul) a depus cerere de divort . Paratul este in spital, prin urmare, citatia a ajuns la domiciliu dar numai reclamantul a vazut-o. Pe citatie scrie ca in caz de neprezentare a partilor, judecata se va face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru de catre una dintre parti, Cu copie actiune cu mentiunea de a formula intampinare. Ce inseamna acest lucru? Trebuie depusa de asemenea o intampinare de catre parat, lucru care nu se va intampla pentru ca paratul nu stie, Ce hotaraste instanta in acest caz? Mai este necesara cerere de anulare?