avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate nitmar

Activitate nitmar

Va multumesc pentru raspuns. Se vor face si alte aparari in cauza prin avocat. Ma interesa strict situatia in care un avocat semneaza cererea fara sa aiba contract de asistenta la momentul semnarii. Pana la urma legea cere ca cererea sa fie semnata personal sau prin mandatar. Iar avocatul nu avea mandat in acel moment, nu este o nelegalitate? Chiar daca ulterior se poate interpreta ca clientul si a asumat cererea prin semnarea contractului, avocatul tot nu era reprezentant cand a semnat o. Nimic nu obliga acel avocat sa o depuna atunci, nu era niciun termen de prescriptie, nimic.
S-a depus cerere de chemare in judecata pentru o rezolutiune promisiune bilaterala la data de 13.09 semnata de un avocat. Doar ca, contractul de asistenta cu acel avocat pentru dosarul in cauza a fost semnat la 07.10. Se poate invoca exceptia nulitatii cererii ca fiind semnata de o persoana care nu era reprezentant in momentul semnarii si depunerii cererii?
Doua contracte de credit, unul de tip revolving ajuns la maturitate, pentru celalalt se declara scadenta anticipata. Conform pactului comisoriu din contracte, rezilierea se poate efectua in baza unei simple notificari scrise. Pentru contractul ajuns la maturitate si nerestituit mai este necesara notificarea de reziliere a contractului sau faptul ca acel contract a fost inregistrat la restanta din lipsa de disponibil inseamna si reziliere?
O societate care nu mai are contractul de comodat pentru un punct de lucru valabil din 2020, este in insolventa, nu mai desfasoara activitate, dar nu si-a luat bunurile din imobil -teren + constructii- cum poate fi evacuata? Proprietarul imobilului a facut plangere pentru tulburare de posesie- s-a clasat pe motiv ca societatea figureaza cu punct de lucru la ONRC la acea adresa, desi contractul nu mai este valabil. Proprietarul poate solicita ONRC radierea acelui punct de lucru? I s-a trimis societatii in noiembrie anul trecut din nou notificare prin avocat sa paraseasca imobilul. O actiune de evacuare in civil e complicata, bunurile de pe teren constand in materiale de constructii, tubulaturi, utilaje, pe care proprietarul imobilului nu are unde sa le depoziteze daca le scoate in afara proprietatii sale. Ce e de facut- contestatie la clasarea plangerii, sau e posibil printr-o actiune de evacuare sa se ceara ca daca societatea nu isi ridica bunurile sa fie considerate parasite?
S-a facut contestatie la executare in calitate de garant ipotecar iar cesionara a chemat banca cedenta in garantie. Cesionarul e asociatul majoritar al societatii care a luat creditul si a incalcat clauzele contractului de credit executandu-si silit cu bilet la ordin societatea pe garantiile mobiliare. Daca se admite cererea in garantie sau rezolutia contractului de cesiune, se poate cere in cadrul acestui proces sau in actiune separata ca banca sa nu restituie suma cesionarului si sa se indestuleze din ea, tinand cont ca acesta a luat banii din ipotecile bancare?
Desi a fost sesizat ca doua bilete la ordin emise de societate au fost completat fraudulos de un creditor , inclusiv cu semnatura in fals a administratorului societatii, administratorul judiciar nu a luat nicio masura, acceptandu-le
in tabel. Cum poate fi obligat sa deschida o actiune in anularea lor? O cerere adresata lui si depusa si la instanta unde se judeca insolventa? O actiune in obligatia de a face? E tardiv sa fac eu contestatie la tabel.
Asociatul majoritar -persoana juridica- al societatii a pus in executare un BO emis de societate, si executorul judecatoresc a cerut sa-i fie pusa la dispozitie o suma de bani de la primaria cu care societatea avea un contract de executie. Creantele provenind din acest contract sunt ipoteca intr-un contract de credit cu banca, contract la care sunt garant ipotecar si fidejusor. Primaria nu era tert propit prin vreo hotarare judecatoreasca. Pot face vreo cerere/actiune, prin care sa solicit actionarului majoritar restituirea sumei, avand in vedere ca a incalcat clauzele contractului cu banca, prin incasarea acelor bani?
Daca intr-un proces de executare silita o persoana fizica este reprezentata de avocat, poate depune la dosar precizari pentru lamurirea unor aspecte si inscrisuri personal la un termen? Risca sa ridice vreo exceptie partea cealalta si sa i le anuleze? Avocata cealalta este foarte buna pe procedura.
Cand se face un contract de cesiune, in realitate o subrogatie pentru a deveni cesionarul presedinte al creditoror- daca a stiut ca debitorul e insolvabil si in insolventa, iar bunurile ce le are nu acopera creanta , iar acum executa silit garantul ipotecar/ fidejusorul... cand fidejusorul in cazul unei alte subrogatii nu mai are din ce sa si recupereze prejudiciu... vorbim de rea credinta a creditorului sau are alta denumire? Fidejusorul/garantul e aparat in vreun fel de aceste practici?
Pentru contestatia la masa credala, cererea de repunere in termen se face in baza disp art 186 c proc civ sau sunt alte art?
Contestatia mi am motivat o in drept in baza disp art 113 legea 85/2014, art 22 c proc cov, art 11 c proc civ. Am sesizat instantei ca situatiile financiare depuse la dosarul insolventei nu sunt intocmite si semnate de un contabil ci de directorul, de profesie it-ist. Instanta a tinut cont de asta si le a cerut in raportul de activitate sa refaca contabilitatea. Dar maine am primul termen si adm judiciar a contestat aplicatibilitatea disp art 113, tabelul fiind preliminar si nu definitiv. Pe ce art mi as putea baza contestatia ca sa nu ies din joc? Am dovedit si eroarea in intocmirea tabelului, cu creante/ facturi emise dupa decesul administratorului, cand in societate nu mai erau organe statutare - adm, asociat- iar societatea nici nu mai desfasura activitate. Ma pot incadra in vreun art sau e aplicabil art 113? As avea nevoie de un raspuns azi, va rog, maine e termenul.