avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate vladi_ivans

Activitate vladi_ivans

Bună ziua!

Vă rog să îmi spuneți dacă o firmă cu un singur angajat (care este și asociatul unic) - care are declarată activitatea la terții colaboratori și care activează sub CAEN 7111 - arhitectură - are responsabilitatea SSM pentru acest angajat (eu)? Din ce văd în legislație, orice firmă cu orice serviciu prestat + angajat se supune legii SSM (nu știu dacă mi-am răspuns singur sau nu, întreb, poate mă lămurește cineva). Cu atât mai mult, să zicem că (încadrându-mă la IMM) pot să fac acel curs și atunci mă autoinstruiesc eu pe mine? Nu poate reveni instruirea mea privind SSM către colaboratorul la care merg și îmi desfășor activitatea? Sau faptul că merg acolo pe jos este un risc de muncă pentru care ar trebui să fiu instruit? Ca șomer de ce nu mă instruiește nimeni cum să iau autobuzul? În jurul meu părerile sunt împărțite, iar eu, la mijloc, nu am capacitatea intelectuală de a desluși misterele ce stau la baza legislației.

Bineînțeles, vă rog să apreciați nota sarcastică și să binevoiți să mă ajutați. Mulțumesc!