Am lucrat pentru o societate comercială,și în urma unui inventar general s-a constatat un minus de 2500 de lei pentru țigări.
Nu s-au corectat în acel timp,iar la ultimul inventar facut de mine,a reieșit aceeași sumă. Eu am renumarat țigările și am corectat tot ce am gasit.
La o lună distanță,am luat un produs de la raft,urmând să îl plătesc a doua zi,deoarece casele erau închise deja. Produsul a fost platit însă șefă zonală m-a acuzat de furt,și am fost pusă sa imi asum minusul de la ultimele două inventare.
Am semnat angajament de plata,sub pretextul că daca Nu semnez se începe un dosar penal.
Am plătit suma de 1000 de lei din 2500 însă aveam doar 2 saptamani la dispoziție să plătesc întreagă suma. Am contactat șefă de zona și mi s-a dat timp până pe 15 februarie sa plătesc restul sumei. Însă am fost concediata in ziua semnării angajamentului de plata,și încă nu am gasit alt loc de munca.
Dacă nu plătesc se începe urmărirea penală?
Tin sa precizez ca in acea zi mi s-a spus sa imi asum inventarele deoarece eu am acces la gestiune,împreună cu o colega de a mea,și suma de 2500 este jumătatea totalului minusului,urmând ca si colega mea sa plateasca jumătate.
Însă ea nu a fost trasa la raspundere cu nimic.
Se mai poate face ceva? Sau risc sa ajung la închisoare??